Magazin

Marija, Angelina i Kristina ubile oca na spavanju, pola države traži njihovo oslobađanje

Istraživački odbor Ruske federacije odbio je da odustane od optužnice protiv sestara Angeline, Marije i Kristine Kačaturijan koje se terete da su svoga oca, koji ih je fizički i seksualno zlostavljao, ubile dok je spavao.

Kabinet Državnog tužilaštva zaključio je početkom ove godine da je Mihail Kačaturijan (57) svoje kćerke podvrgnuo dugotrajnom zlostavljanju te da se na čin njegovog ubistva treba gledati kao na “nužnu samoodbranu”, što je taj slučaj trebalo i zaključiti. No advokat jedne od sestara rekao je za BBC da je Sledkom odbacio stav Državnog tužilaštva.

Sestre Angelina, Marija i Kristina Kačaturijan uhapšene su u julu 2018. godine zato što su svoga oca Mihaila napale nožem, čekićem i suzavcem.

sestre ubistvo oca

Dve starije sestre, Kristina i Angelina, mogle bi biti kažnjene zatvorskom kaznom od najviše 20 godina ako slučaj završi na sudu. Majka sestara Aurelija koja je bila prisiljena da pobegne iz doma kako bi se zaštitila rekla je za BBC da se više puta žalila policiji, ali da su njeni vapaji ignorisani. Navela je i da su se druge osobe takođe apelovale na snage reda i sigurnosti, ali da policija ni tada nije reagovala.

– Formalno, Sledkom je sproveo dodatnu istragu, ali je došao do istog zaključka kao i pre. Čini se da naredba s vrha ostaje ista – rekao je advokat Aleksej Lipser, što znači da se ostaje pri prvoj optužnici u kojoj su sestre optužene za ubistvo s predumišljajem, prenosi “Jutarnji list“.

No, kako nema novih dokaza, Lipser veruje da ni Državno tužilaštvo neće promeniti svoj stav da ubistvo Mihaila Kačaturijana treba da se tretira kao nužna samoodbrana.

– Ili će se Sledkom složiti s Državnim tužilaštvom pa će se optužnica promeniti ili će se nastaviti ovo prebacivanje odgovornosti – rekao je on.

U noći, 27. jula 2018, Mihail Kačaturijan (57) pozvao je tada maloletne ćerke, jednu po jednu u svoju sobu.

Grdio ih je da nisu pravilno očistile stan i prskao im biber-sprej po licu. Ubrzo posle toga, kada je zaspao, devojke su ga napale nožem, čekićem i biber-sprejom, nanevši mu smrtonosne rane po glavi, vratu i grudima. Otkriveno je da ima više od 30 rana nožem.

Tada su pozvale policiju i uhapšene su na licu mesta. Istraga je ubrzo otkrila opsežnu istoriju nasilja u porodici. Kačaturijan je redovno tukao svoje ćerke tokom tri godine, mučeći ih, držeći ih kao zatvorenice i seksualno ih zlostavljajući. Taj dokaz protiv njihovog oca navodi se u njihovim optužnicama.

Objavljeni su i snimci koji pokazuju kako se otac iživljavao nad ćerkama. Tokom istrage, sestre su demonstrirale policiji kako su ubile oca nasilnika. Kako kaže Angelina, sve se dogodilo spontano, nijedna devojka nije sledila nikakav plan. Štaviše, Kristina (najstarija sestra) pokušala je do poslednjeg časa da odvrati ostale od ubistva.

U vreme ubistva, otac je spavao u svojoj sobi, isprva su mu prišle samo Angelina i Marija. Prva se leve strane, bila je naoružana čekićem. Druga sa desne strane, držeći nož u rukama.

– Prvi udarac je bio nožem, probudio se, a onda sam ga udarila čekićem, ne sećam se, jednom ili dva puta – rekla je Angelina.

Slučaj je podelio Rusiju, suprotstavljajući patrijarhalne vrednosti sa realnošću nasilja u porodici.

Desio se dve godine nakon što je fizički napad u porodici kontroverzno dekriminalizovan, odnosno prestao da bude smatran krivičnim delom u Rusiji.

Izolacija na ruski način: Ubio petoro zato što su pravili buku pod njegovim prozorom

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Kad je drzava trebalo da zastiti ove sestre, nije se potrudila. Sada, kada treba da ih kazni, trudi se svojski. Treba da tuze drzavu sto ih nije zastitila!

OGLAS

PARTNERI SAJTA


647 Shares
647 Shares
Share via
Copy link