Dogadjaji Koncerti

Sestre Radinović u Gradskoj kući

Koncert sestara Ane i Ive Radinović održaće se u utorak 15. marta u Svečanoj sali Gradske kuće od 20 sati. Ovaj koncert je deo ciklusa “Paviljn muzike”, a ulaz je slobodan za sve zainteresovane.

www.kcns.org.rs-ivaradinovic
www.kcns.org.rs

Iva Radinović  počela je da svira violinu u školi „Josip Slavenski“ u Novom Sadu u klasi profesorice Slavice Ranković i već tu je osvojila prve nagrade. U srednjoj školi „Isidor Bajić“, pohađala je klasu Vitalija Gulijčuka, da bi 2006. otišla na studije u Pariz, u „Ecole Normale de Music”.

Osvajala je mnoge nagrade u zemlji  i inostranstvu, a 2013. godine dobija  Zlatnu medalju jednoglasnom odlukom žirija i diplomu za završene studije. Pohađala je master kurseve u Francuskoj i Italiji i držala koncerte u najvećim dvoranama. Od 2013. živi i radi u Kini i redovno koncertira sa sestrom pijanistkinjom Anjom.

www.kcns.org.rs-anjaradinovic
www.kcns.org.rs

Pijanistkinja Anja Radinović svoje muzičko obrazovanje započinje u Novom Sadu u školi „Josip Slavenski“ kod profesorke Biljane Bogosavljević, a nastavlja u muzičkoj školi „Isidor Bajić“ u klasi Bojane Doroslovački. Zajedno sa sestrom Ivom odlazi na školovanje u Pariz 2006. godine, gde pohađa više konzervatorijuma i kurseva kod eminentnih predavača. Zahvaljujući stipendiji za mlade pijaniste odlazi na četvorogodišnje studije na konzervatorijum u Amsterdamu. Povrh toga, vredi napomenuti majstorske kurseve kod brojnih istaknutih profesora. Trenutno je u završnoj fazi master studija muzikologije na pariskoj Sorboni.

Osvajač je mnogih priznanja na međunarodnim takmičenjima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, od kojih se izdvaja specijalno priznanje za najveću mladu nadu pijanizma na klavirskom memorijalu „Isidor Bajić“ u Novom Sadu 2005. godine kao i prvo mesto na takmičenju mladih pijanista „Nikolaj Rubinštajn“ u Parizu 2007. godine. Takođe je 2013. godine bila finalista internacionalnog takmičenja „Piano Kampus“ kao i prva nagrada na takmičenju „Aleksandar Glazunov“ iz kamerne muzike . Nastupala je u Francuskoj, Italiji, Kini, Srbiji, Hrvatskoj, Holandiji u prestižnim koncertnim salama i festivalima. Osim solo resitala, redovno nastupa i sa sestrom Ivom, violinistkinjom.

Pogledajte ko nastupa u klubu The Quarter.

 

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link