Srbija Vesti

Sestra stradale na naplatnoj rampi Doljevac: Sram bilo Vučića, Babića i Zoranu Mihajlović

Saobraćajna nesreća na naplatnoj rampi Doljevac odnela je život Stanike Gligorijević, a za njenu smrt zvanično se tereti Dejan Stanojević, vozač Zorana Babića, nekadašnjeg direktora Koridora Srbije. Dve godine od ubistva suđenje i dalje traje, a porodica Stanike Gligorijević sumnja da će pravdu dočekati na sudu.

Njena sestra Mirjana Aleksić u ovoj saobraćajki ostala je invalid, a oseća ogromnu dozu ogorčenja prema državnom vrhu, pravosuđu i pripadnicima MUP-a.

– Ne verujem da će pravda da pobedi. Svi oni sve pričaju kontra, svi su podmićeni. Kako je Aleksandar Vučić naredio, oni tako pričaju, tako rade, a upropastili su nas. Zoran Babić je uz Vučića i tako to sve ide, a mi smo unesrećeni zauvek. Pa šta to Vučića tišti toliko pa dolazi kod dece moje sestre Stanike. Što ne dođe krivac, što ne dođe Babić? Nijednom nas nije obišao da vidi kako smo, da vidi li imamo od čega da živimo, jer ja posle nesreće više nisam sposobna da radim. Sestru mi je ubio, a Vučić dolazi kod njene dece. Sram ga bilo. Babić nijednom nije bio da nas obiđe, da nas vidi barem, a kamoli da pomogne drugačije – započela je priču Mirjana.

Ona nije više sposobna da radi, a država joj mesečno daje penziju u visini od 15.000 dinara. U neverici je kako Babić sramotno ćuti bez morala i nakon dve godine od tragedije.

– Nemam ni za lekove od tih para, a on toliko za jedno veče potroši u kafani. Posle saobraćajne nesreće ja više ne mogu da hodam, ruka mi je otkazala… Ne znam šta da kažem. Tražim da me doživotno izdržavaju, to je najmanje što može posle svega. Pa šta su nam uradili i posle svega kriju dva minuta sa snimka. Gde su ta dva minuta? Zorana Mihajlović je naredila da BIA skine te minute. Kako su to smeli, kako su mogli – pita se Mirjana Aleksić.

doljevac auto
Printscreen

Kada je reč o suđenju, ona kaže da je sve to jedna ogromna nepravda i da ništa od samog početka nije urađeno kako treba.

– Osim minuta na snimku, nije vađena krv Babiću i njegovom vozaču, da se vidi da li su imali alkohol u krvi. Nisu uzeti otisci sa volana da se vidi ko je vozio. Svedoci se ne pojavljuju, ti policajci…  Ništa nije kako treba i neće ni biti – kaže ona.

Pričali smo i sa Velimirom Gligorijevićem, Stanikinim suprugom, koji kaže da se oseća loše.

– Nemam komentar, sporo teče suđenje, ništa drugo. Vidim da je bolestan ovaj svedok. Trebalo je sve to brže da ide. A ja sam loše, kako mogu da budem. Nisam dobro… Posle dve godine nije dobro. Mislim da će suđenje da se završi kako treba, iako ovoliko traje. Mislim da će na kraju biti sve po zakonu – rekao je suprug poginule Stanike.

Zoran Babić iako ćuti, ume i da zapeva. Život ide dalje u njegovom slučaju, istinu zna i vešto je krije, a porodica nastradale Stanike još jedna je žrtva poznatog mraka u koji Srbija nikada svetlost pustila nije.

Autori originalnog teksta: Milica Čule i Jovana Aleksić / Nova.rs

Jedan po jedan nestaju dokazi da je direktor Koridora Srbije vozio limuzinu i usmrtio ženu na naplatnoj rampi Doljevac

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
302 Shares
302 Shares
Share via
Copy link