Magazin

Imala je slavu, lepotu, bogatstvo… Ubili su je u 26. godini dok je čekala rođenje prvog deteta

Šeron Tejt je bila jedna od najlepših holivudskih glumica svih vremena, zanosna plavuša za kojom su muškarci ludeli. Njen život tragično je okončan u 26. godini i to u momentima kada je brojala dane do porođaja i rođenja prvog deteta.

Šeron Tejt rođena je 24. januara 1943. godine u Dalasu. Detinjstvo je provela u čestim selidbama zbog prirode posla svog oca, pukovnika Paula Džejmsa Tatea, koji je u vojsci postavljao raketne stanice u državama članicama NATO-a.

„Stalno smo putovali, često i u druge zemlje, i upravo zbog toga nismo imali previše prijatelja’, otkrila je nedavno njena mlađa sestra Debra Tate za Njujork Tajms, a prenosi Still.

Tokom njenih srednjoškolskih dana porodica se napokon skrasila u Italiji, gde je Šeron pronašla honorarni posao na filmskim setovima. Tako se i probudila velika ljubav prema glumi.

Njena nesvakidašnja lepota nije prošla nezapaženo, te su je ubrzo primetili glumački reditelji.

Kako je najlepša glumica 60-ih svirepo ubijena u 9. mesecu trudnoće: Margot Robi oživela najveću holivudsku tragediju! (FOTO)

Sa samo šest meseci proglašena je Miss Tiny Tot u Dalasu, a 1959. godine, sa samo 16 godina, dok je pohađala srednju školu u Ričlandu, okitila se krunom Miss Ričland.

Nažalost, ubrzo je morala da se odrekne titule jer je saznala da se zbog očevog posla ponovo sele u Italiju. Ali, narednih godina čarobna lepota koja ju je krasila otvorila joj je vrata uspeha.

1962. godine upoznala je Martina Ransohofa, direktora Filmways Inc i odmaj je pao potpis ugovora. Uz njegovu pomoć dobila je i prve manje, uloge u sitkomima ‘Mister Ed’, te ‘The Beverly Hillbillies’.

Tri godine kasnije zajedno s Dejvidom Nivenom snimila je ‘Eye of the Devil’, glumila je uz Dina Martina u ‘The Wrecking Crew’, a onda je usledila uloga u „Dolini lutaka“ 1968. godine koja ju je proslavila.

Ta filmska rola donela joj je i prvu nominaciju za novu nadu na Zlatnim globusima.

Ljubavni život

Iako su je povezivali s mnogim muškarcima, jedini koji je mogao da joj parira i uz kojeg se smirila bio je kontroverzni reditelj Roman Polanski.

Nešto pre njenog 25. rođendana, par je izgovorio sudbonosno „da“ u Londonu, na maloj ceremoniji u matičnooj kancelariji.

Ali, brak je trajao samo 18 meseci, i tek godinama kasnije na površinu su isplivale mnoge mračne tajne iz života Polanskog.

Naime, 1977. godine, osam godina nakon smrti Šeron Tejt, Polanski je optužen u šest tačaka optužnice da je drogirao i seksualno zlostavljao tada 13-godišnju Samantu Gejli, zbog čega je na kraju pobegao u Evropu.

Navodno je on imao veliki uticaj i na svoju suprugu, što je tek u knjizi iz 2016.godine ‘Sharon Tate: A Life that Polanski’, otkrila njena prijateljica Džoana Petet.

Ona tvrdi kako je on određivao šta će obući, kao i da je najviše voleo bez šminke.

Neki drugi bliski ljudi tvrde kako ju je Polanski prisiljavao i na neželjene seksualne odnose, koji su često uključivali i treću osobu.

Ali, ona je bila ‘luda za njim’.

1969. godine ostala je u drugom stanju, presrećna što će Polanskom roditi njegovo prvo dete -sina. Ali, jedne letne večeri, između 8. i 9. avgusta 1969. godine njen život je iznenada mučno prekinut.

U devetom mesecu trudnoće, svirepo je ubijena u njihovom porodičnom domu u Los Anđelesu zajedno sa njenim bliskim prijateljem Jayjem Sebringom, prijateljem od Polanskog, Vojtekom Frikovskim i njegovom devojkom Abigail Folger, te Steven Parent.

Ubistvo su počinili pripadnici opskurnog kulta Menson Family kojeg je vodio Čarls Manson – Šarls Tex Vocon, Susan Atkins, Patrisija Krenvinkel i Linda Kasabian.

Ubice su uhvaćene tek u oktobru i to zbog optužbi za krađu automobila, a tek su ih naknadno povezali sa svim ubistvima, nakon što se Susan Atkins pohvalila svojim cimerima u zatvoru.

Za stravičan zločin članovi bande osuđeni su u decembru i svi, osim Linde Kasabian koja se nagodila, osuđeni na smrt 1971. godine, što je nakon promene zakona u Kaliforniji pretvoreno u doživotni zatvor.

Zbog njene smrti plakala je cela Jugoslavija, a za sobom je ostavila bebu staru samo 45 dana

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

61 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap