seron-tejt
Magazin

Imala je slavu, lepotu, bogatstvo… Ubili su je u 26. godini dok je čekala rođenje prvog deteta

Šeron Tejt je bila jedna od najlepših holivudskih glumica svih vremena, zanosna plavuša za kojom su muškarci ludeli. Njen život tragično je okončan u 26. godini i to u momentima kada je brojala dane do porođaja i rođenja prvog deteta.

Šeron Tejt rođena je 24. januara 1943. godine u Dalasu. Detinjstvo je provela u čestim selidbama zbog prirode posla svog oca, pukovnika Paula Džejmsa Tatea, koji je u vojsci postavljao raketne stanice u državama članicama NATO-a.

„Stalno smo putovali, često i u druge zemlje, i upravo zbog toga nismo imali previše prijatelja’, otkrila je nedavno njena mlađa sestra Debra Tate za Njujork Tajms, a prenosi Still.

Tokom njenih srednjoškolskih dana porodica se napokon skrasila u Italiji, gde je Šeron pronašla honorarni posao na filmskim setovima. Tako se i probudila velika ljubav prema glumi.

Njena nesvakidašnja lepota nije prošla nezapaženo, te su je ubrzo primetili glumački reditelji.

Kako je najlepša glumica 60-ih svirepo ubijena u 9. mesecu trudnoće: Margot Robi oživela najveću holivudsku tragediju! (FOTO)

Sa samo šest meseci proglašena je Miss Tiny Tot u Dalasu, a 1959. godine, sa samo 16 godina, dok je pohađala srednju školu u Ričlandu, okitila se krunom Miss Ričland.

Nažalost, ubrzo je morala da se odrekne titule jer je saznala da se zbog očevog posla ponovo sele u Italiju. Ali, narednih godina čarobna lepota koja ju je krasila otvorila joj je vrata uspeha.

1962. godine upoznala je Martina Ransohofa, direktora Filmways Inc i odmaj je pao potpis ugovora. Uz njegovu pomoć dobila je i prve manje, uloge u sitkomima ‘Mister Ed’, te ‘The Beverly Hillbillies’.

Tri godine kasnije zajedno s Dejvidom Nivenom snimila je ‘Eye of the Devil’, glumila je uz Dina Martina u ‘The Wrecking Crew’, a onda je usledila uloga u „Dolini lutaka“ 1968. godine koja ju je proslavila.

Ta filmska rola donela joj je i prvu nominaciju za novu nadu na Zlatnim globusima.

Ljubavni život

Iako su je povezivali s mnogim muškarcima, jedini koji je mogao da joj parira i uz kojeg se smirila bio je kontroverzni reditelj Roman Polanski.

Nešto pre njenog 25. rođendana, par je izgovorio sudbonosno „da“ u Londonu, na maloj ceremoniji u matičnooj kancelariji.

Ali, brak je trajao samo 18 meseci, i tek godinama kasnije na površinu su isplivale mnoge mračne tajne iz života Polanskog.

Naime, 1977. godine, osam godina nakon smrti Šeron Tejt, Polanski je optužen u šest tačaka optužnice da je drogirao i seksualno zlostavljao tada 13-godišnju Samantu Gejli, zbog čega je na kraju pobegao u Evropu.

Navodno je on imao veliki uticaj i na svoju suprugu, što je tek u knjizi iz 2016.godine ‘Sharon Tate: A Life that Polanski’, otkrila njena prijateljica Džoana Petet.

Ona tvrdi kako je on određivao šta će obući, kao i da je najviše voleo bez šminke.

Neki drugi bliski ljudi tvrde kako ju je Polanski prisiljavao i na neželjene seksualne odnose, koji su često uključivali i treću osobu.

Ali, ona je bila ‘luda za njim’.

1969. godine ostala je u drugom stanju, presrećna što će Polanskom roditi njegovo prvo dete -sina. Ali, jedne letne večeri, između 8. i 9. avgusta 1969. godine njen život je iznenada mučno prekinut.

U devetom mesecu trudnoće, svirepo je ubijena u njihovom porodičnom domu u Los Anđelesu zajedno sa njenim bliskim prijateljem Jayjem Sebringom, prijateljem od Polanskog, Vojtekom Frikovskim i njegovom devojkom Abigail Folger, te Steven Parent.

Ubistvo su počinili pripadnici opskurnog kulta Menson Family kojeg je vodio Čarls Manson – Šarls Tex Vocon, Susan Atkins, Patrisija Krenvinkel i Linda Kasabian.

Ubice su uhvaćene tek u oktobru i to zbog optužbi za krađu automobila, a tek su ih naknadno povezali sa svim ubistvima, nakon što se Susan Atkins pohvalila svojim cimerima u zatvoru.

Za stravičan zločin članovi bande osuđeni su u decembru i svi, osim Linde Kasabian koja se nagodila, osuđeni na smrt 1971. godine, što je nakon promene zakona u Kaliforniji pretvoreno u doživotni zatvor.

Zbog njene smrti plakala je cela Jugoslavija, a za sobom je ostavila bebu staru samo 45 dana

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Privacy Preference Center

  Kolačići

  Oglasi

  Kolačići oglašivača prikazuju relevantnije oglase.

  Google Adsense, Httpool

  Analitika

  Analitičke podatke koristimo da dobijemo sliku o tome šta posetioce na sajtu zanima.

  Google Analytics, Google Tag Manager

  Other

  Društvene mreže

  Kolačići koje koriste društvene mreže na koje ste ulogovani

  Facebook, Twitter