Kolumne

Serijski silovatelj na slobodi, smuca se podrumima i haustorima, zapretio da će da napravi neko sranje

igor-milosevic
Foto: Instagram/Serbia live

Vest da je serijski silovatelj i pljačkaš Igor Milošević (44) pušten na slobodu 20. septembra iz “Nove Skele” u Beogradu uznemirila je javnost jer u preko 70 odsto slučajeva silovatelji ponove delo, dok se psihijatri slažu da je u pitanju bolest koja se teško može izlečiti.

To je svojim slučajem potvrdio i sam Milošević silovatelj povratnik koji je već sa 14 godina imao prvi napad. Naime, on je tada za tri dana napao devet žena od kojih je četiri silovao.

Iz popravnog doma izašao je 2001. godine i posle samo mesec dana u kozmetičkom salonu pod pretnjom nožem, silovao radnicu (prva opomena). Tada je osuđen na 10 godina zatvora, ali za čudo iz Zabele izlazi već posle pet i po godina. Ubrzo posle toga siluje radnicu u butiku koju je namamio u kabinu, tražeći da mu donese drugu veličinu pantalona (druga opomena). Osuđen je na 15 godina.

Sabiranjem dolazimo do 30 godina koje je Milošević za silovanja i razbojništva proveo u zatvoru, a sada je na slobodi, nema kuda da ide, kod koga, u zatvoru ga niko nikad nije posetio, nema dokumenta, smuca se po haustorima beogradskih zgrada, podrumima i PREDSTAVLJA OPASNOST. Na to je i sam upozorio čuvare zatvora kada im je rekao:

Ne puštajte me na slobodu, ja ću ponoviti neko sranje!

Budući da u zatvoru ne može da se ostane po svojoj volji, vrlo je izvesno da će Milošević ubrzo ponoviti neko krivično delo da bi se vratio tamo gde ima redovno da jede, spava, gde mu je “lepo”.

Pod prismotrom je kažu policije. Ali i građana koji već par dana kače fotografije na kojima se vidi Milošević uz objašnjenje gde je viđen, kuda se kreće. Ispod se nižu komentari preplašenih žena, roditelja čija deca se tuda vraćaju iz škole, stanara određnog kvarta gde je viđen.

Po meni, ovo nije alarm, nego 800 istovremeno uključenih alarma. PIIIIIIIIIIIIIIIIIIII…. Silovatelj povratnik na slobodi……PIIIIIIIIIIIIIIIII… šeta slobodno ulicama……PIIIIIIIII…..molio da ga zadrže u zatvoru…..PIIIIIIIIII…. da ne počini po sopstvenom priznanju ponovo neko sranje….PIIIIIIII !

I ŠTA SAD?

Hoćemo da čekamo da opet upadne u neki butik, prodavnicu, da pod pretnjom nožem siluje neku devojku da bi stavio do znanja da želi nazad u zatvor?! Njegov očaj je sada opipljiv, može da se seče nožem, od 14. godine napada, ponavlja silovanja, zatvor ga ne menja, a sada slobodno šeta bez prebijene pare, krova nad glavom, igde ikoga, gladan. Šta mislite da će da uradi?

Rusija i Češka zahtevaju da se kastriranje uvede kao obavezne kazna za silovatelje, dok neki smatraju da bi bilo dobro preneti praksu Amerike gde su silovatelji osuđeni na doživotnu robiju jer njihove žrtve trpe doživotne traume.

U Srbiji kazna za silovanje je od dve do 15 godina, dok je za silovanje maloletnih lica predviđena doživotna robija.

Mediji iznose opis Miloševića: visok 175 cm, tamnoput, snažne građe.

Okej, da li je to dovoljno?

Svaki peti muškarac odgovara ovom opisu.

Ko zna koliko njih ne prati vesti, ne znaju da je Milošević na slobodi, ne znaju ko je uopšte on, ne znaju da je silovatelj povratnik, da je možda baš on ona skitnica što im ulazi u haustor.

Koliko je samo devojaka koje same rade u prodavnicama, buticima, pekarama, koje moraju da dođu na posao, koje ne mogu da posle svake mušterije zaključavaju vrata, koje možda ne bi umele da odreaguju da ga prepoznaju na tim vratima.

Da li bi imale vremena da pozovu policiju, koliko brzo bi policija stigla, da li bi ih neko čuo kada bi počele da vrište, da li bi uopšte na osnovu jedne muljave fotografije koja kruži medijima uspele da prepoznaju Miloševića; koliko je devojaka koje šetaju gradom, devojčica, starijih žena, same, bez pratnje, koje ulaze izlaze iz svoje zgrade, prolaze kroz haustore.

Molim vas, ovo mora da se reši što pre, Milošević je lepo upozorio: Ako me pustite napraviću ponovo sranje.

Pri tom, nije mu strano da napada žene na ulici, preko dana, da čini nekoliko napada i razbojništva u jednom danu, policija dođe u salon on je već opljačkao pekaru na drugom delu grada.

Da li nam policija može garantovati da ga neće ispuštati iz vida, da će pratiti apsolutno svaki njegov korak bez onoga “skoknuli smo po kafu” ili “ušli smo u kafić da se malo da ugrejemo”. Ko će biti odgovoran ukoliko Milošević ponovi silovanje?

Na suđenju je do detalja opisivao kako je silovao devojke sa monstruoznim detaljima, a zatvorski čuvari pričaju da su ga zaticali kako masturbira više puta dnevno.

Neka se oglasi neko iz MUP-a da građanima objasni kako drže pod prismotrom Miloševića, kako da znamo da smo bezbedni, da su nam ćerke, majke, sestre bezbedne, da možemo normalno da se krećemo ulicom bez straha da smo sledeće, da smo one koje će Miloševiću ispuniti želju da se vrati u zatvor.

‘Ostavite me u zatvoru, napolju ću sigurno napraviti neko sra*e’: Serijski silovatelj molio stražare

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

706 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap