Magazin Novi Sad

Lažni vojni policajac iz Kisača seksualno uznemiravao 7 devojčica

zatvor-novi-sad
Foto: Ilustacija/mojnovisad.com

D. S. (27) iz Кisača, koji je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela lažno predstavljanje i nedozvoljene polne radnje, saslušan je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, nakon čega je predložen pritvor od 30 dana.

– Sudija za prethodni postupak je povodom predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu za određivanje pritvora saslušao okrivljenog, te je istom odredio pritvor, nalazeći da postoji bojazan da bi boravkom na slobodi okrivljeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti istovrsna krivična dela – potvrdila je za “Dnevnik” portparol novosadskog Osnovnog suda Svjetlana Radovanović i dodala da je sud razloge za ovakvu odluku obrazložio u rešenju koje je uručeno strankama, na koje isti imaju pravo žalbe.

Ovaj dvadesetsedmogodišnjak se sumnjiči da se lažno predstavljao kao vojni policajac i neprimereno dodirivao devojčice, te mu se na teret, osim lažnog predstvljanja, stavlja sedam krivičnih dela za nedozvoljene polne radnje, pojašnjavaju u novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu.

– D. S. je juče saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnosti navedenih krivičnih dela, te je ovo tužilaštvo, nakon saslušanja, protiv istog podnelo predlog za određivanje pritvora sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na mogućnost ometanja postupka uticanjem na svedoke, kao i zbog osobitih okolnosti da osumnjičeni može u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo – kažu za „Dnevnik“ u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Svim maloletnim oštećenima određen je status posebno osetljivih svedoka, ističu u ovom tužilaštvu.

Prema nezvaničnim informacijama, D. S. je u Rumenki, u Ulici Petefi Šandora, pored terena za boćanje, presreo grupu od desetak devojčica i mladića i zatražio im lična dokumenta, a potom rekao da će ih pretresti. On je, prema našim saznanjima, dečacima u Rumenki tražio samo dokumente, dok je devojčice neprimereno dodirivao.

– On se u uniformi Vojske Srbije predstavio kao vojni policajac i zatražio dokumente od svih iz grupe u kojoj su bila tri momka, a ostalo su bile devojčice. Maloletne devojčice, od koji najmlađa ima 16 godina, je ispipao, a majke tih curica su o osvemu obavestile policiju. Takođe, isto to je uradio i jednoj devojčici u Sremskoj Кamenici, nakon čega je uhapšen – rekao je za naš list izvor blizak istrazi.

Podsetimo, policajci su uhapsili D. S. zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela lažno predstavljanje i nedozvoljene polne radnje.

Кako se navodi u saopštenju PU Novi Sad, sumnja se da se D. S, u sredu, u uniformi Vojske Srbije, lažno predstavio kao vojni policajac grupi maloletnika u Rumenki i tražio im lična dokumenta, te da ih je pretresao, dodirujući, pritom, maloletnice na nedozvoljen i neprimeren način. Takođe, sumnja se da je, zatim, ista krivična dela učinio na štetu jedne maloletnice u Sremskoj Кamenici.

On je uhapšen, nakon čega mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

D. S. je, kako saznajemo, vojnik po ugovoru u Vojsci Srbije.

Izvor: Dnevnik.rs

75% naših drugarica, devojaka, majki, tetki doživelo je nasilje i o njemu ćutalo

OGLAS

69 Shares
Share via
Copy link