sekspir-festival
Vesti Novi Sad

Šekspir festival počinje u četvrtak

Šekspir festival održava se u Čortanovcima u periodu od 25. do 30. juna. Ovaj događaj otvoriće predstava „Perikle“ režisera Nikite Milivojevića.

Osim u „Periklu” posetioci će moći da uživaju i u predstavama „Magbet”, „Kralj Lir” i „Otelo”. Pretposlednjeg dana manifestacije zainteresovani će moći da pogledaju i filmove Orsona Velsa rađene po uzoru na Šekspirova dela koji će se emitovati u Kulturnom centru Novog Sada.

Na Akademija umetnosti u Novom Sadu održaće se 29. i 30. juna radionica pod nazivom „Magija reči, hrabrost i moć ubeđivanja Šekspirijanskog pozorišta”.  Predstavu „Kako vam drago” izvešće poslednjeg dana glumci iz školskog teatra novosadske gimnazije „Isidora Sekulić“ u Kulturnom centru Inđija.

Na ovogodišnjem Šekspir festivalu učestvovaće pozorišta iz Belorusije, Irana, Makedonije, Srbije, kao i značajni šekspirolozi, edukatori i umetnici. Ova manifestacija organizovana je prvi put prošle godine, a osnovna zamisao je da se publici predstave Šekpirova dela, onako kako je to bilo u njegovo vreme, pod vedrim nebom.

Luftika

Share Tweet Share Share Follow