Lifestyle Magazin

Seksi igračke ti pomažu da se “vratiš u formu” nakon trudnoće

Sve više seksualnih terapeuta preporučuje seksualne igračke, koje su sve popularnije među ljudima. Povećavaju samopouzdanje i ego. Stručnjak za sex, Tami Rose, ih preporučuje novim mamama.

– Ljubav, strah, radost i umor su samo deo osećaja koji obuzimaju nove roditelje u nedeljama i mesecima nakon porođaja. Uostalom, žene drage, upravo ste izgurale nešto veličine lubenice iz vagine, tako da nije teško shvatiti erupciju emocija koju prolazite. To je normalno nakon trudnoće i poroda. Fizički, telo se treba oporaviti, a vi morate ponovo naučiti kako vaše novo telo funkcionira, a seksi igračke vam s time mogu pomoći – izjavila je Rose za Cosmopolitan.

Tami je objasnila kako seksi igračke mogu pomoći ženama koje su nedavno rodile.

foto:Dreamstime

1. Upoznajte se ponovo sa svojim tijelom

– U samo devet meseci žensko telo prođe ogromne promene i mnoge žene nakon poroda umesto da same sebi skidaju kapu, bore se s lošom slikom o sebi i svom telu. Ako vam je teško prepustiti se seksu jer stalno razmišljate o svom telu, probajte prvo iskoristiti igračke poput lubrikanta i vibratora da potaknete i ponovo upoznate svoje tijelo te njegove reakcije na podražaje. Nakon par puta, puno lakše ćete se upustiti u seksualni odnos s partnerom – objašnjava Rose.

2. Igračke vam mogu pomoći u pripremi za ponovni seks s partnerom

– Nakon rođenja deteta seksualni život između vas i vašeg partnera može se bitno promeniti. I uz to, još ste prepune hormona koji vam jednu minutu govore da budete tužne, a drugu da se veselite kao mala djeca. Ali, kad osetite da je vaše telo već prošlo veći deo procesa zacjeljivanja, slobodno se možete fokusirati na svog partnera i želju da se ponovo fizički povežete – izjavila je Rose.

Objašnjava da fizičko povezivanje s partnerom ne mora uključivati samu penetraciju. Savetuje parovima da se posvete seksualnim igricama, zavođenju, pa čak i zajedničkoj kupovini seksualnih pomagala ili seksi rublja.

foto:Dreamstime

3. Pomažu kod ublažavanja bolnog seksa nakon poroda

– Većina žena će tokom poroda osetiti delimično pucanje negde na ili oko vagine, stoga bacanje u postelju s partnerom neće biti opcija dok ne zarastete. Majke se trebaju posvetiti sebi i zacjeljivanju svojih rana. A seksualnu želju, koja postoji bez obzira na bol, majke si mogu olakšati seksualnim igračkama. Dobra ideja je probati tanki mini vibrator. On će pomoći kod rastezljivosti vaginalnih zidova, povećavajući seksualni podražaj – savjetuje Rose.

4. Mogu pomoći učvrstiti vaginalne zidove i donje mišiće zdelice

Tami objašnjava da nakon rođenja deteta, mišići rodnice i zdelice može oslabiti, zbog čega i sam orgazam može postati neugodno iskustvo. Bez ikakve vrste treninga poda zdelice, ovo će verojatno i dalje biti problem.

– Seksualne igračke mogu se koristiti kako bi vaginalno tkivo ponovo postalo fleksibilno, sprečavajući sužavanje istog. Takođe, upotrebom manjih seksualnih igračaka pojača će se protok krvi u vaginalno područje koje će se tako brže oporaviti od poroda – zaključuje Tami Rose

foto:Dreamstime

 

Spravica za žene pomoću koje ćete se buditi na potpuno drugačiji način (VIDEO)

Stvari koje obavezno treba uraditi posle seksualnog odnosa

 

Avatar

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link