Magazin Svet

FK Seul stavio seks lutke na tribine tokom utakmice: Mislili smo da su lutke za izlog

Seks lutke FK Seul
Foto: AFP

Sportske lige širom sveta su se suočile sa problemom održavanja atmosfere na utakmicama koje se zbog pandemije održavaju pred praznim tribinama.

A da sve, ali baš sve može da bude marketing, pokazuje i bizarna slika koja stiže iz Južne Koreje – FK Seul je prazne tribine učinio malo manje (ili malo više) bizarnim tako što je na njih stavio seks lutke.

Vođstvo kluba se danas pravda da nisu znali da je reč seks lutkama i uz izvinjenje objašnjavaju da su mislili da su to lutke za izlog.

Sve je “zakuvala” kompanija Dalkom, proizvođač seks igračaka. Dalkom je pre meča ponudio da popuni neka od praznih sedišta na tribinama, s čim se klub složio. Tako je postavljeno ukupno 30 lutaka – 25 ženskih i pet muških.

Međutim, navijači koji su pratili meč onlajn, primetili su da neke od njih više liče na seks lutke – zbog čega se klub izvinio na Instagramu i Fejsbuku.

Neke od lutaka u publici držale su čak i reklame za seks sajtove – iako je pornografija u Južnoj Koreji zabranjena.

Zvaničnik kluba Li Ji-hun rekao je za BBC da nije proverio kompaniju Dalkom, te da nije shvatio čime se bave.

Klub je saopštio i da je kompanija Dalkom navela da je reč o „lutkama za izloge“, a ne o igračkama za odrasle.

Li je rekao da je mislio da lutke izgledaju „vrlo ljudski“ – ali da mu ni u jednom trenutku kroz glavu nije prošlo da bi mogle da budu seks igračke.

Koronavirus je zaustavio svet, ali ne i fudbal u Belorusiji

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link