Magazin

Sara je ubila komšiju (77) jer je pokušao da joj obljubi sina: „Svaka majka bi to uradila za svoje dete“

britanka sara
Foto: Profimedia

Nakon što je čula da njen 77-godišnji komšija Majkl Plisted uznemirava decu na ulici, pre svega dečake, Britanka Sara Sends sredinom 2015. godine iznervirala se zbog glasina. Kap koja je prelila čašu bilo je saznanje da je Plisted pokušao da obljubi njenog sina, kako joj je ispričala prijateljica, piše Nova.rs.

Situacija je dodatno eskalirala kada je Sarin sin rekao majci da je „čika Majkl“ pokušao da ga dodiruje i poljubi. Besna Sara je zapretila komšiji, ali on za to nije mario i nastavio je da uznemirava decu.

Kada joj je sin ponovo rekao da ga je Majkl jurio oko zgrade i dobacivao mu da će kad-tad biti njegov, Sara je odlučila da reaguje.

Uzela je kuhinjski nož, otišla na njegova vrata i izbola ga nasmrt.

Sara je dobia kaznu od tri i po godine zatvora, zahvaljujući činjenici da su u njenu odbranu stale mnoge majke iz kraja koje su prijavljivale uznemiravanja Plisteda.

britanka sara
Foto: Profimedia

Kada je puštena na uslovno izdržavanje kazne 2019, komšije su joj priredile nezaboravan doček.

– Majke iz kraja priredile su mi nezaboravni doček. Smatrajući da sam heroj čitavog kraja i zaštitnik dece, kao i da sam se žrtvovala u ime svih njih, a za dobrobit dece, poručile su mi da će mi biti doživotno zahvalne. Bila sam ganuta. Ništa lepše nisam doživela, rekla je Sara za portal San.

Naglašavajući da je tada uradila ono što bi svaka majka uradila za svoje dete, Sara i danas ističe da se ne kaje zbog ubistva.

– Dugo smo svi znali za komšiju da je čudan. Trebalo nam je samo da imamo neke dokaze kako bismo ga obeležili kao pedofila. Na sreću, nijedno dete nije fizički povredio ili seksualno napastvovao, ali išlo je ka tome. Bilo je pitanje sata, dana, nedelje kada bi silovao nekoga. Možda je to i uradio, a da niko nikad nije saznao. Pitala sam se u zatvoru da li je to možda istina. Znam da sam uradila lošu stvar, ali nisam loša osoba. Svoje vreme sam odležala, vreme je za novi život koji i živim već dve godine sa sinom, kaže Sara.

Izvor: Nova.rs

Žena sa sinovima ubila supruga posle svađe, odsekli mu nogu i bacili ga s litice

5.4K Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap