Magazin

Rupe u zakonu, uhlebljavanje svojih i sportista koji je zaboravio šta je fer-plej

sapic-utisak-nedelje
Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić priznao je da je 2014. godine koristio rupu u zakonu da zaposli “15 – 20 ljudi” u upravu Opštine Novi Beograd.

– Sad ću da vam kažem kako ste varali građane Srbije, varali ovaj sistem, varali i Vladu u kojoj je Aleksandar Vučić bio premijer – počeo je predsednik Narodne Stranke Vuk Jeremić tokom gostovanja u “Utisku nedelje” na Novoj S.

On je objasnio da se Šapić 2014. godine kao predsednik Opštine Novi Beograd suočio sa zabranom zapošljavanja u javnom sektoru.

– Tada ste pribegli sledećoj formi – da na mesto pomoćnika gradonačelnika, koje je političko mesto, postavljate ljude koji na to mesto ostanu tri ili četiri dana, a nakon toga ih samo… – rekao je Jeremić.

Šapić je sam rekao da je te ljude tada ubacivao u Opštinsku upravu.

– Imate Kristinu Glišić, vaš pomoćnik od 12. do 16. decembra, pa Cupać od 17. do 19. decembra, znači po nekoliko dana – naveo je Vuk Jeremić.

Šapić je na to rekao da neme potrebe da dalje navodi imena, te da će on to sve da potvrdi.

– Sve je istina, sve ću da potvrdim, sve je tačno. Ja ću to sve da potvrdim – rekao je Šapić, nakon čega ga je Jeremić optužio da je varalica.

– Vi na taj način niste kršili zakon formalno, pravno, ali ste varali sistem. Kao što je varanje sistema kad prepišete doktorat, kada pređete u SNS nakon što ste dobili izbore kao SPAS – rekao je Jeremić.

Predsednik SPAS je još jednom ponovio da je tačno da je na taj način ubacivao ljude u opštinsku upravu nakon što je došlo do zabrane zapošljavanja.

– Ali, zapošljavanje je odobravalo telo koje se nalazilo na nivou grada, gde vi šaljete zahtev njima ukoliko vam se oslobađa radno mesto. U Opštini Novi Beograd su se oslobađala radna mesta i mi nikad nismo prešli broj zaposlenih koji nam je određen zakonom. Mi smo tada ulazili na zeleno svetlo, a oni nam nisu odobravali ono što je trebalo da nam odobravaju i mi smo počeli da ostajemo bez kadrova – rekao je i dodao:

– I naravno da smo tada nalazili rupu u zakonu i ubacili 15, 20 ljudi. To nije varanje, mi nismo prekršili zakon – objasnio je Šapić.

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić izjavio je da će do kraja maja stranka koju vodi i Srpska napredna stranka (SNS) biti deo zajedničke političke organizacije, navodeći da „nikakvi izbori ni bilo koje funkcije nisu motiv“ zašto se ujedinjuju.

– Siguran sam da ćemo u naredne dve-tri nedelje doći do nekog dogovora i da ćemo već krajem ovog meseca biti deo zajedničke političke organizacije – naveo je Šapić.

Na pitanje da li će spajanjem SNS i SPAS-a biti rešeno pitanje kandidata za naprednjaka za gradonačelnika Beograda, Šapić je rekao „videćemo“, kao i da „do izbora za Skupštinu grada Beograda ima još 11 meseci“.

Kurir spremio naslovnu sa 4 Šapićeve buduće funkcije, pa brzinski promenio odluku

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

182 Shares
182 Shares
Share via
Copy link