Uncategorized

Sansa Stark je rodila dete u 24. godini i pokrenula globalnu debatu: Lako je njoj, ja nemam ni za sebe

Sansa Stark
Foto: Helen Sloan/HBO

Glumica Sofi Tarner, planetarno popularna po ulozi mlade Sanse Stark u čuvenoj seriji Igra prestola, postala je majka u 24. godini.

Ona je, naime, srećno udata za muzičara Džoa Džonarsa.

Svoj privatni život je pažljivo krila od očiju javnosti, ali je vest o porođaju procurila u javnost i izazvala veliku pomamu među pratiocima vesti o svetskom džetsetu.

Dok su jedni oduševljeni ovom vešću, drugi se pitaju zašto je tako mlada rešila da uplovi u jednu tako ozbiljnu stvar – brak i majčinstvo.

Sofi Tarner i suprug
Foto: Tanjug/AP

Tviteraši su pokrenuli pravu debatu o tome koje su prave godine za rađanje.

– Sofi Tarner je samo dve godine mlađa od mene i još uvek ne mogu da poverujem da ima bebu. „Ima bebu ?! Previše je mlada“ To, naravno, govori puno o meni i mojoj ideji majčinstva.

– Prelepa je ova vest, ali ipak ja se nikada ne bih usudila da tako mlada uđem u brak i da formiram porodicu.

– Sofi je postala majka u 24. godini jer može to da priušti. Ja ne mogu ni da zaradim novac samo za sebe – samo su neki od komentara Tviteraša, koje prenosi Telegraf.

Bilo je i onih koji su se s pravom zapitali zašto je majčinstvo u 20-im godinama toliko šokirajuće danas, kada znamo da je samo generacija ili dve pre nas započinjala svoj roditeljski život baš u tim, mladim, godinama.

Novinarka Sirin Kejl iz Gardijana se bavila temom majčinstva, istraživajući zašto se žene sve kasnije odlučuju za rađanje bebe.

– Ovaj trend je posebno izražen kod poslovnih žena, gde je prosečna starost majki između 31,7 i 33,5 godine. U međuvremenu, stopa trudnoće tinejdžerki se prepolovila se u poslednjoj deceniji. Smanjenje broja mladih žena koje imaju decu može se pripisati nedostatku ekonomske stabilnosti. Trenutno većina mladih ljudi ne može sebi da priušti kuću, bez obzira na to da li odgaja dete – piše u članku.

U istom članku Gardijana, ekonomista Džonatan Kejv kaže:

– Očekuje se da će zaposlene osobe provesti više vremena na poslu, samo kako bi ga zadržali, jer se za njega takmiči više ljudi. To direktno utiče na uštedu novca i planiranje porodice – napisao je stručnjak.

Kakav je vaš stav? Jesu li dvadesete godine rezervisane za partijanje i započinjanje karijere, ili su prave godine za majčinstvo?

Reakcija Beograđanina na kraj Igre prestola srušila internet (VIDEO)

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

20 Shares
Share via
Copy link