Magazin

Sanja Marinković priča o Vaskrsu, a u studiju joj sedi Palma i ružičastoj javnosti dokazuje nevinost

palma kod sanje
Foto: Printscreen / Tviter

Sanja Marinković priredila je specijalnu prazničnu emisiju na Pinku u kojoj je ugostila trenutno najomraženiju ličnost u Srbiji, Dragana Markovića Palmu koji je na svojevrsnoj turneju po nacionalnim frekvencijama u pokušaju da ružičastoj i srećnoj javnosti koja prati ove programe dokaže svoju nevinost u slučaju podvođenja u Jagodini.

Na ovaj gest voditeljke Pinka besno je reagovala ovdašnja Tviter zajednica ocenivši ga kao nezapamćen skandal kojim je „sipala so na ranu“ svim žrtvama seksualnog i svakog drugog nasilja u Srbiji.

Novinar i radijski voditelj Smiljan Banjac među prvima je prokomentarisao ovu skaradnu emisiju.

Ni Slaviša Lekić nije bio ništa manje oštar.

I drugi korisnici ove društvene mreže iskazali su svoje ogorčenje postupkom Sanje Marinković.

– Ali Sanja Marinković koja pravi kao praznično izdanje Magazina in, priča o vaskrsu itd, a u studiju joj sjedi Palma dakle, nema dna, uvijek može još niže – stoji u jednom od tvitova.

Nisu retkost ni uvrede upućene Palmi.

Najveće ogorčenje ipak je pokupila voditeljka Pinka.

– Kako nazvati ženu koja pristane da joj u trenutku kada ga optužuju za podvođenje maloletnica Palmu dovedu u emisiju? Pa šta si ti Sanja, stalku za infuziju? Šta si ti sad posle 20 godina nekog novinarstva? Ti si Zlo.!! Zlo od žene… – napisao je još jedan korisnik Tvitera.

Palma je dobio i novi nadimak.

Kakve mešetarske računice stoje javnim ličnostima u glavama kada u vreme dok je čitava istraga na samom početku, na najradosniji hrišćanski praznik, zovu čoveka koji je predmet te istrage?! Degutantan sadržaj apsolutno je ono što nezasiti gledaoci TV Pink-a dobijaju već tri decenije. Palma je u grčevitoj borbi da očuva svoju prethodnu reputaciju neukog i šaljivog domaćina, koju je decenijama pažljivo gradio.

U tome mu srdačno pomažu televizije sa nacionalnom frekvencijom kako bi se stekao utisak da je čitava priča zapravo farsa i deo političke borbe vlasti i opozicije. A ko misli na žrtve koje pažljivo prate i razmišljaju da li će ponovo proći kroz silovanje i napastvovanje, ovoga puta od strane medija?!

Žuta štampa prigodna je za banana državu u obliku falusa koji nas sve zverski zlostavlja decenijama, često uz naše potpisano priznanje na izborima. Odgovornost i empatija prema ljudima koji su preživeli ili ovoga trenutka proživljavaju tragedije, boli i zlostavljanja najmanje je što kao društvo možemo učiniti.

Palma je slučaj koji može postati simbol nekakvih, pre svega ljudskih, promena u ovoj zajednici. Strah žrtava je opravdan, a kada ovakvi televizijski sadržaju dobijaju prohodnost taj strah ukorenjuje se još dublje u podsvest žrtve i svih onih koji bi svoje ime i reči optužbe stavili naspram moćnika koji koristi sve raspoložive resurse da zamaže oči gledaocima.

Ne sme se odustati od ovog slučaja, već još jače udariti po silama osovine. Ljudi poput Igora Jurića i Marinike Tepić moraju iskoračiti u ime žrtava. Klupko je odmotano i ne može se zašiti iznova. Ne sme se nakrivo ukrojiti, preciznije rečeno. Zveri koje zlostavljaju drugo biće moraju odgovarati bez obzira na njihovu funkciju, bogatstvo ili javni status.

Možda ne možemo ispravljati ovakve slučajeve na svetskom nivou, ali svoje dvorište moramo počistiti. Higijenski je pre svega jer niko, valjda, više ne želi da živi u ovakvom svinjcu od države. Dugujemo to precima, sebi i našoj deci. Pritisak javnosti na Tužilaštvo mora se pojačavati svakim novim danom, da konačno stručno i pošteno rade svoj posao.

Teško je to zamisliti, ali to je koren svih problema. Pravosuđe je čitav skup mehanizama koji štite običan svet od skorojevića koji misle da pare kupuju sve, od časti do ćutnje žrtava. Ne želimo valjda da svaku sledeću generaciju vaspitavamo u tom i takvom sistemu?

Sanja Marinković svojim iritantnim glasom decenijama struže napete živce ovog energetski istrošenog naroda. Dobila je blagoslov nekadašnjih visokih funkcionera DOS-a koji su i njenom poslodavcu Željku Mitroviću dozvolili da neometano nastavi sa psihološkim i duhovnim trovanjem čitavog jednog naroda. Blagoslov umesto doživotne zabrane i svođenje računa.

Niko u ovoj zemlji nikada nije odgovarao za svoje zločine protiv sopstvene zemlje, makar ne za moje skoro 32 godine života. Vreme nam ističe, a neko u ovoj zemlji jednom mora da podvuče račun i naplati svu štetu načinjenu tokom bunga bunga žurki u kojima je kolektivna svest ovoga naroda godinama predmet sadističkih rituala i snošaja bez zaštite.

Još jedan SNS “intelektualac” zablistao na Pinku: Šta se desi kada postaneš doktor, a ni osnovnu školu nisi završio regularno (VIDEO)

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Kako neko tu neuroticnu krestavu zenu, koja podvriskuje na prostote svojih gostiju, moze smatrati novinarkom
    Ona je cirkiska zabavljacica sa menazerijom koju ugoscuje

OGLAS

265 Shares
265 Shares
Share via
Copy link