Magazin

„Samo budi lep“ je parola kurva bande koja u Srbiji zgrće najveću lovu

Presecanjem nesrećne stvarnosti Srbije shvataš da je ovde najprofitabilnije biti starleta, poslovna pratnja političara, političar, dete političara, rijaliti učesnik sklon nasilju, nervnom slomu, jebanju pred kamerama, svađama, pretnjama samoubistvom ili ubistvom.

Zadruga 3, koja na veliko zadovoljstvo svakog drugog domaćinstva u Srbiji startuje 6. septembra, potvrđuje ovu činjenicu jer će njeni učesnici, kao i do sada, dobijati nedeljni honorar u iznosu od 500 do 2.000 evra.

Za ovaj novac oni treba da budu što agresivniji, promiskuitetniji, pijaniji, prostiji, sa nenormalnom željom da podignu gledanost jer samo tako osiguravaju sebi opstanak.

Kao „velika imena“ navode se Maca Diskrecija, nedavno hapšena zbog prostitucije, Kristijan Golubović, Zoki Šumadinac (čije ime da je sreće niko ne bi ni znao), Miljana i Stanija kojima pretpostavljam već teče staž, Miljanino dete i majka, Bojan Tomović, pevač koji je nedavno dospeo u „žižu javnosti jer je priznao da boluje od bipolarnog poremećaja“, neka Nataša Maza koja je pre par godina promenila pol, Baka Prase…

Najplaćeniji će biti Gagi Đogani, denser zaglavljen u devedesetim koji ulazi u rijaliti „da bi zaradio za život“. Jer što bi on sad išao na građevinu kad lepo može da uzima nekoliko hiljada evra mesečno u rijalitiju. Ima krevet, hranu, da se opere, zabavi…i plus ne mora fizički da se umara.

Genije Mitrović ove godine ponovo je prevazišao samog sebe pa će se u Imaginarijum ove sezone useliti i robot Leposava.

Mogu samo da zamislim susret Gagija i Leposave u pozorištu koje je Mitrović sagradio po uzoru na Šekspirovo u Londonu.

Da nije tragično, majke mi, bilo bi smešno, skoro jednako kao i vest da će poznata šminkerka Jelena Maćić biti nova voditeljka rijalitija Parovi i da će njena mesečna plata biti 5.000 evra. Kao veliki protivnik rijaliti programa, Jelena je pokazala da svako ima tačku topljenja.

Da u Srbiji nema potrebe da se mnogo cimaš oko poštenja, svedoči i počasni konzul u Italiji Marčelo Lala koji je bio u središtu skandala zbog podvođenja devojaka na čuvenim „bunga bunga“ zabavama koje su organizovane za političare. Italijanska štampa je sumnjala da je modna agencija „Dajmond fešn model“ čiji je Lala suvlasnik za lude seks žurke iznajmljivala devojke koje nisu nosile donji veš, neke od njih čak i maloletne, za 60 evra!

Lala se nakon toga oglasio u medijima, tvrdeći da devojke nisu imale zadatak da bilo koga seksualno zadovoljavaju, već „samo da budu lepe“.

„Samo budi lep“ postao je princip života i preživljavanja u Srbiji.

„Samo budi lep“ od devojčica pravi starlete izbačenih guzica u sred bela dana, plastičnih sisa, plastičnih usta, nadograđenih noktiju, kose, trepavica.

„Samo budi lep“ u muškom slučaju znači okiti se materijalnim, nabaci dobar auto, čuku, lanac, šta god da bismo te mi „samo lepe“ prepoznale.

„Samo budi lep“ je parola „kurva bande“ koja u Srbiji uzima lovu, jer publika rijalitija (golemo stado ovaca) voli da gleda „kurva banda“ posla i tako uspešno zaboravlja na sve svoje sitne dnevne pizdarije.

„Samo budi lep“ implicira da nema potrebe da budeš bilo šta drugo, ni pametan, ni moralan, ni pošten, ni častan.

Častan? Šta ti je to? Č..a..s..t..a? Kako kažeš?“

„Samo budi lep“ u prevodu znači ti si ono spolja, a kad to tako usvojiš, onda možeš da se kurvaš dušom do mile volje i da te bude briga za čast, jer ničeg unutra nema. Ti si ono što se vidi. Ljuštura nalickana, nadograđena, plastificirana, spremna da uzme lovu da bi mogla da nastavi da ulepšava ljušturu jer važno je da „samo budeš lep“.

Žalosno je u šta se pretvorila naša stvarnost. Žalosno je što „kurva banda“ i njena publika postaju dominatne grupacije, pa se ono malo normalnih ljudi sve teže može osloniti na svoju normalnost.

Kako funkcionišu domaći rijaliti programi

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Obožavam da čitam to sto pišeš. A ono o izvinjavanju može biti klica ozbiljne sociološke studije čiji bi nas zaključci otreznili i vratili na pravi put.

OGLAS

10.5K Shares
10.5K Shares
Share via
Copy link