poklon-knjiga-naslovna
Izvor: wikimedia.org
Tribine

Šamaranje u CK 13

Ovog utoraka, 22. decembra 2015. od 18 časova u Omladinskom centru CK13 održaće se književno veče pod nazivom “Šamaranje” u CK13!

Pozivamo vas na književno veče na kojem će se novosadskoj publici predstaviti crnogorski pisac Stefan Bošković, decembarski gost Krokodilove Kuće za pisce u Beogradu. S njim će razgovarati Ana Pejović iz Udruženja Krokodil.

Stefan Bošković je rođen 1983. godine u Podgorici. Diplomirao je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti na Cetinju, 2010. godine. Jedan je od osnivača Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK) koja se bavi pozorišnom, filmskom i književnom produkcijom. Takođe, jedan je od osnivača festivala arhitekture i filma BAFF – Boka Architecture & Film Festival.

Bošković je napisao roman o pornografiji u društvu pod nazivom “Šamaranje” (Pobjeda, 2014). Ovaj rukopis je bio drugonagrađen na konkursu za “Najbolji neobjavljeni roman u Crnoj Gori”, a doživeo je i drugo izdanje (OFK i CDNK).

Osim toga, objavio je brojne kratke priče poput “Na samrti” (Proletter; Balkanski časopis Idiot, 2014), “My favorite things” (Quest, 2014), ”Transparentne životinje” (ARS, 2014), “Transkripcija”(Idiot; Quorum, 2015), “Romeo i Glok” (Idiot, 2015)“. Priče su mu prevedene na engleski, ruski i slovenački jezik.

Takođe, objavio je dramu “Doba muva” u časopisu za književnost “Ars” i u antologiji “Nova crnogorska drama”. Njegov dramski tekst “U ljubavnom trouglu”, bio je deo dramskog triptiha izvedenog u fabrici “19. decembar” u produkciji ATAK, dok je drama ”Komad” izvedena na Decembarskoj umjetničkoj sceni Deus, u produkciji Art 365. Scenarista je serijala od 16 epizoda sitkoma “Dojč Caffe”, kao i koscenarista dugometražnog filma ”Ispod mosta, na travi, među stijenama”.

Napisao je i scenario za kratki igrani film “Umir krvi”, u režiji Senada Šahmanovića, koji je pored brojnih nagrada osvojio i gran pri za najbolji kratki igrani film na ovogodišnjem festivalu Drama International Short Film u Grčkoj i nagradu za najbolji regionalni film na Međunarodnom festivalu kratkog filma u Banja Luci, Kratkofil Fest. Tu su takođe i scenariji za još tri dokumentarna filma: “Žive oči”, “Vice Verse” i dokumentarac o slavnom crnogorskom slikaru Dadu Đuriću.​

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share