Magazin Srbija

Sale Mutavi i Velja Nevolja prekrajali izbornu volju 2016. godine u korist SNS

sale i velja
Printscreen

„Kada smo krenuli u zgradu opštine da preuzmemo vlast čekali su nas nabildovani momci sa fantomkama na glavi i dugim cevima na ramenima“, priča Janko Đurić, profesor u penziji, svoje iskustvo sa izbora u Vladimircima iz 2016. godine za novo izdanje nedeljnika NIN.

Đurić je jedan od osnivača Demokratske stranke, a bio je i predsednik ove opštine u periodu od 2004. – 2008. godine. On svedoči javnosti kako su pripadnici grupe Veljka Belivuka i ubijenog Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, učestvovali u prekrajanju rezultata izbora.

Kako je istraga protiv klana Velje Nevolje skoncentrisana i ograničena na period nakon 2019. godine, ove i slične optužbe za teška krivična dela, pre ovog perioda, za sada neće biti predmet istraživanja pravosudnih organa.

Đurić u svom ekskluzivnom intervjuu za NIN govori šta se dešavalo u danima pred i nakon izbora 2016. godine u Vladimircima. On tvrdi da su pripadnici Janjičara, došli u tu opštinu kako bi sprečili formiranje vlasti u kojoj nije bilo SNS-a, iako je koalicija oko SNS na izborima za Skupštinu opštine Vladimirci odnela većinu. Kako su se opoziciji priklonili pojedini funcioneri iz SNS, tako je opoziciona opcija postala većinska u tom mestu.

Zakazana je sednica Skupštine, na kojoj je nova većina trebala da predloži razrešenje postojeće, međutim naprednjaci su ubrzo napustili salu, a opozicija se potom uputila u zgradu opštine da preuzme vlast.

– Kada smo istog dana nakon te sednice krenuli u zgradu opštine da preuzmemo vlast, čekali su nas nabildovani momci sa fantomkama na glavi i dugim cevima na ramenima. Na svim ulazima i prozorima u zgradi opštine stajala su po dvojica. Rekli smo da smo odbornici i da smo nova vlast i da želimo da uđemo u zgradu i izvršimo primopredaju. Nisu hteli da razgovaraju i govorili su samo: ‘Udaljite se što pre od zgrade’ – ispričao je Janko Đurić za novi NIN.

Istakao je da je o svemu obaveštena policija, ali da ona tog dana nije izašla na teren.

Celokupan tekst možete pročitati u sutrašnjem izdanju nedeljnika NIN.

Velja Nevolja i njegov klan osumnjičeni su za još 2 ubistva u Ritopeku

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • I setio se posle 5 godina da je toga dana ispod fantomke video Velju i Saleta. Profesore, ne kenjaj!

246 Shares
246 Shares
Share via
Copy link