sajsi-mc
Izvor: privatna arhiva
Vesti Novi Sad

Sajsi MC: Novosađani su mnogo lepi ljudi!

Ona je mlada, popularna, nema dlake na jeziku, sarađuje sa poznatim pevačima, zamera se političarima, komentariše čak i papu, a njena najpopularnija pesma nosi naziv Nadrkano hodanje. Verujemo da vam je jasno da govorimo o reperki, Sajsi MC, koja svojim provokacijama ne prestaje da privlači pažnju gde god da se pojavi.

Ivana Rašić odnosno Sajsi, svratila je i u naš grad, na poziv Srđana Švelje. Ona je bila njegov gost u emisiji Šik&Šiz koja je deo novog Noćnog programa Prvog programa radija Radio televizije Vojvodine. Sa nama je podelila svoje mišljenje o Novosađanima, planove za naredni period, i otkrila nam da u Novom Sadu najviše voli dobre škembiće.

Često si gošća Novog Sada, kako u klubovima i velikim salama i sada Noćnog programa Prvog Programa radija RTV i verovatno možeš da izdvojiš neki stereotip o Novosađankama ili Novosađanima koji ti je simpatičan? I zašto baš taj stereotip?

Pa prvo bih rekla jednu činjenicu, a ne stereotip, a to je da su Novosađani jako lepi ljudi, i žene i muškarci. Stereotip bi možda bio da su svi strašno spori u Novom Sadu, mada je za mene to nakako kul. Volim taj fazon take it easy.

Za Beograd znamo da je prestonica provoda na Balkanu. Po tvom mišljenju – koja je razlika između novosadskog i beogradskog klabinga?

Morala bih mesecima da izlazim po raznoraznim klubovima u Novom Sadu, da bih mogla da upoređujem. Ne bi mi teško pao takav istraživački rad, jer obožavam da izlazim, kapiram da nema nekih većih razlika, ali bih volela da spoznam tu neki suptilnu diferencijaciju. Možda je to ta neka opuštenost, ali ne bh smela da tvrdim 100%.

Imaš li ti neki svoj omiljeni kutak u Novom Sadu koji voliš da posetiš? Mesto gde se se “vojvođanski dobro jede” ili gde se viđaš sa novosadskim prijateljima?

Moj najbolji drugar živi u Novom Sadu i on me je nedavno vodio na škembice u pivnicu Gusan, to su bili ozbiljno dobri škembići!

Kada i gde će moći publika da te vidi ii sluša uživo?

Za sada nema zakazanih nastupa u Novom Sadu, ali nadam se da će biti uskoro nešto, jer me dosta fanova pita za svirku.

sajsi-mc.2
Foto: privatni album

Šta Sajsi krčka u svojoj muzičkoj kuhinji za 2016. godinu?

Nove pesme uglavnom.

Zašto “publiku ne treba imati u glavi” priliko stvaranja nečeg novog, u tvom slučaju pesama, albuma?

Zato što to može da te zavede da ne uradiš pravu stvar ili onu koju si zamislila, jer unapred imaš postavljen kriterijum koji možda nije po meri koja je autentično tvoja.

Ako slušaš radio – koju radio stanicu slušaš?

Slušala sam Studio B dok je nisu upropastili i proterali sve ljude koji su imali autorske emisije, takođe, listu pesama koje emituju su drastično smanjili, pa sad imaju 100 pesama koje se vrte u krug, stvarno je velika šteta napravljena prodavanjem Studija B.

Da li je u industriji u kojoj si i ti – video postao važniji od reči? Da li singl jedino tim putem – može privući pažnju publike? Da li je video zaista ubio radijsku zvezdu?

Nije je ubio sasvim, dešava se, doduše jako retko, da neki singl postane hit, a da nema spot, meni se to dogodilo sa singlom Dobacuju na ulici, ali ta pesma je imala malu pomoć jer je uzeta za špicu hrvatske serije Nemoj nikome reći. Singlovi bez spota su važni samo za fanove, kada postoji spot to je za širi auditorijum. Verujem da će doći ponovo oživljavanje radija, jer publika nema vremena možda da istražuje muziku, tu radio može popuniti vakum suptilnim nametajem izbora muzike, ljudi vole nekad da im se servira.

Nedavno si iz hip hop i RnB stajlinga prešla u stajling domino dame ili S&M koji je veoma popularan i među svim svetskim pop i RnB divama. Tebe slušaju mnogi, posebno tinejdžerke. Da li postoji posebna poruka koju si želela da pošalješ njima novim, domino stajlingom?

Samosvesnost je jako bitna, treba raditi na tome

sajsi-mc-3
Foto: privatni album

Objavljena je i tvoja slika sa naslovom “Gašiću klekni”. Da li se slažeš sa mišljenjem da svaki umetnik i umetnica trebaju imati svoje neko svoje polje aktivističkog delovanja?

Pa ne treba nametati to kao moranje, svaki je drugačiji i ima drugačije afinitete, poštujem ako umetnica ne želi ući u tu aktivističku sferu, jer se na primer ne oseća tu ok, sa druge strane ok je i imati tu crtu, sve je stvar izbora.

 

 

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share