Magazin

Žena obrijane glave ležala je u krevetu, a iza nje krst od dasaka uvezan kablovima

pogrebni krst
Foto: ilustracija

Slučaj Svetozara P. (50), koji je fizički nasrnuo na policajce grobljanskim krstom koji je sam napravio za svoju suprugu Leposavu P. (64), ostavio je Srbiju u čudu. U moru bizarnosti prednjači činjenica da je Leposava bila živa, a mnogi detalji ove sulude priče i dalje su nejasni.

Podsećamo, Svetozar je prijavio da mu je supruga preminula, a nakon što ga je policijska patrola obavestila da je ona samo bila u nesvesti i da je živa, nesuđeni udovac na njih je nasrnuo improvizovanim krstom.

Doktorka Emilija Lazarević bila je na licu mesta i za medije je prepričala bizaran prizor koji je u kući zatekla.

– Pokrivena žena obrijane glave ležala je u krevetu. Iza nje je bila sveća, a pored krst napravljen od letvi uvezanih kablovima. Odmah sam videla da je žena živa, čula sam njeno duboko disanje. Kada sam počela da je dozivam, ona je samo podigla obrvu, jer nije mogla da otvori oči. Nije mogla ni da govori – opisuje doktorka.

Tada je saopštila i policajcima i Svetozaru da je Leposava živa.

– Tražila sam medicinsku dokumentaciju o njenom zdravstvenom stanju, što je Svetozara iznerviralo. Počeo je da viče, da baca papire po kući, da histeriše, pa su ga policajci izveli napolje.

U trenutku kada je Svetozar nasrnuo na inspektora, doktorka Lazarević je bila u kući kraj Leposave, ali je jasno čula komešanje u dvorištu.

– Policajci su mi rekli da je Svetozar nasrnuo na inspektora koji je javnom tužiocu saopštavao da je žena živa. Onda je polomio zadnje staklo na policijskom automobilu. Jedva su ga savladali i stavili mu lisice. Vikao je konstantno: „Vi hoćete da kažete da sam ja lud. Da ja ne znam da mi je žena umrla.“

Tek u vozilu Hitne pomoći Leposava je uspela da progovori.

– Kada je došla sebi, počela je da govori. Odmah sam posumnjala da joj je davao neke tablete, jer dok smo stigli u Šabac, ona je skroz razgovetno pričala. Počela je i da se raspituje gde se nalazi Svetozar, a onda i da zapomaže: „On je ludak, ja se njega plašim” – objašnjava doktorka Emilija Lazarević.

S druge strane, Svetozarov komšija Dragoslav P. (61) za medije je ispričao drugu priču.

– Oni su u braku 15 godina, uvek su se lepo slagali. On je dobar čovek, iako je već bio na psihijatrijskom lečenju – priča Dragoslav.

Kako dalje navodi komšija, Svetozar je bio u zatvoru pre 20 godina jer je usmrtio strica Živorada.

– Verujem da se uplašio, kada je video kako Lepa leži i ne reaguje, da ga opet ne optuže za ubistvo. Zato je odmah zvao i Hitnu pomoć i policiju, a dok oni nisu došli, on je pozvao njenu ćerku iz prvog braka, napravio krst i kupio sveću. Problem je nastao kada su mu rekli da će da je odvedu u bolnicu. Rekao im je: „Dosad sam joj menjao pelene svaki dan, pa ću i dalje.”

Izvor: 24sedam

Otac i maćeha trovali dečaka (6), razbili mu glavu pa slikali kako umire

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link