Svet Vesti

2 ruska tajkuna stradala u 2 dana po identičnom scenariju, mrtve i supruge i ćerke

sergej
Sergej Protosenja sa suprugom i ćerkom

U samo dva dana, u Rusiji i u Španiji, pronađena su dva mrtva ruska oligarha koji su stradali po gotovo istovetnom scenariju. Zajedno sa njima u smrt su otišle supruge i ćerke.

Oba tajkuna su blisko povezana sa Gazprombankom.

Telo bivšeg drugog čoveka Gazprombanke pronađeno u Moskvi, stradale supruga i ćerka

Vladislav Avajev, bivši potpredsednik Gazprombanke, pronađen je mrtav s prostrelnom ranom u svom stanu u Moskvi u ponedeljak, izvestila je ruska državna novinska agencija Tass.

Moskovski istražni biro nije naveo imena žrtava u svom javnom saopštenju o slučaju, ali Tass je naveo da je neimenovani izvor potvrdio njihov identitet, prenosi Biznis Insajder.

Istražitelji su u svom saopštenju napisali da zagovaraju teoriju da je Avajev ubio svoju ženu i ćerku, a potom izvršio samoubistvo.

Avaev je svojevremeno radio u kancelariji predsednika i državnoj Dumi.

Oligarh i njegova porodica stradali po gotovo istom scenariju u Španiji

Više od 3000 kilometara dalje, u Španiji, još jedan oligarh, Sergej Protosenja, pronađen je obešen, a njegove supruga i ćerka su nasmrt izbodene, izvestio je španski TV kanal Telesinko. Njegovo telo pronađeno je u utorak, prenosi španski magazin El Punta Vui.

Pored Protosenjovog tela pronađeni su krvavi nož i sekira.

Prvi je bio drugi čovek Gazprombanke, a drugi je bio drugi čovek gasne kompanije koja je imala bliske poslovne odnose s Gazprombankom.

Protosenja je bivši potpredsednik i glavni finansijer Novoteka, velike gasne firme koja je, kako piše Business Insider, imala bliske poslovne veze s Gazprombankom.

Protosenja je sa suprugom i ćerkom odseo u unajmljenoj luksuznoj vili u Ljoret de Maru, primorskom katalonskom gradu kod Barselone, navodi Telesinko.

Policiju je alarmirao Protosenjin sin koji je iz Francuske bezuspešno pokušao stupiti u kontakt sa porodicom.

Dvojica ruskih oligarha nisu bili obuhvaćeni sankcijama

Katalonska policija potvrdila je u utorak da istražuje tri smrtna slučaja, ne navodeći imena. I u ovom slučaju postoji teorija da je Protosenja ubio svoju porodicu pre nego što je sebi oduzeo život.

Protosenja nije ostavio poruku, a na njegovom telu nije bilo mrlja od krvi, izvestio je El Punta Vui, ne navodeći izvore.

Njegovo je bogatstvo procenjeno na 4.3 miliona dolara, navodi Telesinko.

Izvor: Index

Ruski milijarder ne zna kako će da živi od 3.000 € mesečno

OGLAS

323 Shares
323 Shares
Share via
Copy link