re6
Vesti Novi Sad

Želite da opljačkate banku? Ovako možete legalno!

Koliko puta ste poželeli da opljačkate banku? Da obijete sef put dijamanata i zbrišete daleko, obezbeđeni do kraja života. Ukoliko niste znali, takva prilika vam je na dohvat ruke. U centru Novog Sada, zaključani u sobi, vi i tim ljudi koje odaberete, imate samo 2 mogućnosti: sarađujte i dijamanti su vaši ili se prepustite neznanju i sujeti i ostanite zaključani zauvek.
Room Escape, adrenalinska igra koja je zaludela svet, kao požar se proširila Novim Sadom. To je interaktivna igra rešavanja niza zagonetki uživo, u kojoj tim rešava misteriju i ima zadatak da unutar određenog vremenskog okvira izađe iz sobe.

r4
U novosadskom room escape-u imate samo 60 minuta da opljačkate sef i uspešno pobegnete od policije. U sobi vlada tama, a svi igrači dobijaju baterijske lampe pre nego što krenu u avanturu. Jedinstvenost ove igre je u tome što igra, odnosno svaka soba ima svoju priču u kojoj su igrači glavni akteri. Pored igre sa pljačkom banke, možete da se oprobate u spasavanju sveta od nuklearne katastrofe, a uskoro će biti gotova i treća igra – Teslina hotelska soba.
Menadžer ove sobe Đorđe Ivanović kaže da je ovaj vid igre sve popularniji u našem gradu i da nema pravila ko najčešće dolazi.

re-cover
– Super stvar je što su sobe napravljene bukvalno za sve. Dolaze nam stranci, Novosađani, studenti, deca sa roditeljima, ali i penzioneri. Soba je namenjena za grupu od dvoje do petoro ljudi, a deca mlađa od 15 godina bi trebalo da dođu sa nekim starijim. Pre ulaska u sobu, svima objasnimo šta je to uopšte room escape, jer mnogi ne znaju već jednostavno i sami dođu da probaju. Tokom samog igranja, komuniciramo sa akterima, i pružamo im pomoć ako im je ona potrebna. To je najčešće slika nekog predmeta na koji bi trebalo da obrate pažnju – kaže Ivanović.
Ekipe dolaze kako bi stavili na test svoje znanje i veštinu snalaženja i komunikacije u timu. Da bi pobedili sobu za 60 minuta, igrači moraju da se ujedine u efikasan tim, da razmišljaju logički, a neophodno je i osnovno znanje iz engleskog jezika.
Na sajtu TripAdvisor mnogi stranci pronalaze Room escape i dolaze da isprobaju sobe. Komentari su više nego pozitivni. Oni koji su se oprobali u rešavanju neke od misterija kažu da je osećaj neopisiv, jer su šok, adrenalin i uzbuđenje iz virtuelnog sveta, preneti u stvarnost. Ovaj vid zabave pravi je hit u svetu, pa tako sobe za igranje možete naći u gotovo svim velikim gradovima. Neke od najzanimljivijih tema su infiltriranje u nemački štab iz drugog svetskog rata i pronaženje Enigma mašine, bekstvo od zombija, spasavanje sveta od nuklearne katastrofe, bekstvo iz zatvora, pronalaženje leka u laboratoriji i mnoge druge.

re
room escape

Room escape nalazi se u ulici Mite Ružića. Za jednu igru treba izdvojiti 4.000 dinara, bez obzira na to da li je igra za dva ili pet igrača.
Ova igra nastala je u Japanu pre desetak godina po uzoru na Room escape igre na internetu. Jedina razlika je u tome što ovde zaista učestvujete u priči i fizički. U Srbiji je prva ovakva soba otvorena u Novom Sadu, a potom u Beogradu. U Evropi, prva soba za bekstvo otvorena je u Mađarskoj, 2011.godine, a trenutno se tamo nalazi preko 150 različitih soba, pa tako svi oni koji vole ovaj vid zabave rado odlaze u Mađarsku da bi isprobali novu sobu.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share