re6
Vesti Novi Sad

Želite da opljačkate banku? Ovako možete legalno!

Koliko puta ste poželeli da opljačkate banku? Da obijete sef put dijamanata i zbrišete daleko, obezbeđeni do kraja života. Ukoliko niste znali, takva prilika vam je na dohvat ruke. U centru Novog Sada, zaključani u sobi, vi i tim ljudi koje odaberete, imate samo 2 mogućnosti: sarađujte i dijamanti su vaši ili se prepustite neznanju i sujeti i ostanite zaključani zauvek.
Room Escape, adrenalinska igra koja je zaludela svet, kao požar se proširila Novim Sadom. To je interaktivna igra rešavanja niza zagonetki uživo, u kojoj tim rešava misteriju i ima zadatak da unutar određenog vremenskog okvira izađe iz sobe.

r4
U novosadskom room escape-u imate samo 60 minuta da opljačkate sef i uspešno pobegnete od policije. U sobi vlada tama, a svi igrači dobijaju baterijske lampe pre nego što krenu u avanturu. Jedinstvenost ove igre je u tome što igra, odnosno svaka soba ima svoju priču u kojoj su igrači glavni akteri. Pored igre sa pljačkom banke, možete da se oprobate u spasavanju sveta od nuklearne katastrofe, a uskoro će biti gotova i treća igra – Teslina hotelska soba.
Menadžer ove sobe Đorđe Ivanović kaže da je ovaj vid igre sve popularniji u našem gradu i da nema pravila ko najčešće dolazi.

re-cover
– Super stvar je što su sobe napravljene bukvalno za sve. Dolaze nam stranci, Novosađani, studenti, deca sa roditeljima, ali i penzioneri. Soba je namenjena za grupu od dvoje do petoro ljudi, a deca mlađa od 15 godina bi trebalo da dođu sa nekim starijim. Pre ulaska u sobu, svima objasnimo šta je to uopšte room escape, jer mnogi ne znaju već jednostavno i sami dođu da probaju. Tokom samog igranja, komuniciramo sa akterima, i pružamo im pomoć ako im je ona potrebna. To je najčešće slika nekog predmeta na koji bi trebalo da obrate pažnju – kaže Ivanović.
Ekipe dolaze kako bi stavili na test svoje znanje i veštinu snalaženja i komunikacije u timu. Da bi pobedili sobu za 60 minuta, igrači moraju da se ujedine u efikasan tim, da razmišljaju logički, a neophodno je i osnovno znanje iz engleskog jezika.
Na sajtu TripAdvisor mnogi stranci pronalaze Room escape i dolaze da isprobaju sobe. Komentari su više nego pozitivni. Oni koji su se oprobali u rešavanju neke od misterija kažu da je osećaj neopisiv, jer su šok, adrenalin i uzbuđenje iz virtuelnog sveta, preneti u stvarnost. Ovaj vid zabave pravi je hit u svetu, pa tako sobe za igranje možete naći u gotovo svim velikim gradovima. Neke od najzanimljivijih tema su infiltriranje u nemački štab iz drugog svetskog rata i pronaženje Enigma mašine, bekstvo od zombija, spasavanje sveta od nuklearne katastrofe, bekstvo iz zatvora, pronalaženje leka u laboratoriji i mnoge druge.

re
room escape

Room escape nalazi se u ulici Mite Ružića. Za jednu igru treba izdvojiti 4.000 dinara, bez obzira na to da li je igra za dva ili pet igrača.
Ova igra nastala je u Japanu pre desetak godina po uzoru na Room escape igre na internetu. Jedina razlika je u tome što ovde zaista učestvujete u priči i fizički. U Srbiji je prva ovakva soba otvorena u Novom Sadu, a potom u Beogradu. U Evropi, prva soba za bekstvo otvorena je u Mađarskoj, 2011.godine, a trenutno se tamo nalazi preko 150 različitih soba, pa tako svi oni koji vole ovaj vid zabave rado odlaze u Mađarsku da bi isprobali novu sobu.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share