Magazin

Ronaldo osim abnormalne plate u Arabiji dobio zlatnu tvrđavu od 14 miliona € (FOTO)

ronaldo
Foto: Instagram/Cristiano

Dolazak Kristijana Ronalda u Saudijsku Arabiju izazvao je delirijum u tom delu sveta. Dok ga mnogi kritikuje zbog odluke da karijeru nastavi u fudbalski manje atraktivnoj zemlji, Ronaldo će uživati u luksuzu dostojnom kraljeva. O tome svedoče i fotografije njegove nove kuće u Rijadu.

Čelnici saudijskog fudbalskog kluba Al Nasr su zaista bili spremni na svaki ustupak kako bi privoleli Kristijana Ronalda da pređe u njihove redove.

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji izazvao je pravu pompu prvom fotografijom iz Rijada, a pored abnormalne plate koju će zaraditi (skoro pola milijarde za dve i po godine) dobio i vilu iz snova, u kojoj će živeti sa partnerkom Georginom Rodrigez i decom, piše Sportal.

Fotografije ovog luksuznog zdanja osvanule su na saudijskom sajtu za nekretnine „propertyfinder.sa“. Vila se nalazi u Rijadu, ima osam soba, veliki olimpijski bazen, palme, fontanu… a vredi 14 miliona evra, piše britanski „Dejli mejl“.

Uz glavni objekat, na ogromnom imanju nalaze se još tri manje vile, u kojima će Kristijano primati goste, prijatelje i porodicu.

Ronaldo je zahtevao da njegova deca idu u međunarodnu privatnu školu u Rijadu, zajedno sa decom drugih stranaca koji se nalaze na privremenom radu u Saudijskoj Arabiji, zbog čega je i odabrao da živi u luksuznom kvartu Al Mahamadijah, u kome se škola i nalazi.

Nestvarna plata

Prelazak Kristijana Ronalda u Al Nasr je ozvaničen, a novac koji će Portugalac zarađivati u Saudijskoj Arabiji je neverovatan.

Ronaldo je potpisao dvogodišnji, istorijski ugovor po kojem će dobijati 90.000.000 dolara po sezoni. Ipak, to je daleko od ukupne zarade.

Prema podacima koji su se pojavili u medijima, jednog od najboljih igrača svih vremena čeka i pravo bogatstvo na osnovu komercijalnih prava, kao što je prodaja dresova i slično.

Prema tome, očekuje se da Kristijano godišnje zarađuje ukupno i po nestvarnih 200.000.000 dolara. Ako bismo tu sumu razložili na mesečna primanja, onda je to 16.600.000. Na dnevnom nivou dobijaće 548.000 dolara, a svakog sata po 22.833. U minuti će Ronaldo zarađivati 380, dok ga svake sekunde čeka 6.34 dolara.

Nema dileme šta je glavni povod za odluku 37-godišnjeg napadača da se preseli na Bliski istok. Kada pogleda stanje na računu sigurno će mu mnogo lakše pasti sve prozivke koje su mu upućene prethodnih dana.

Ronaldo će za 2 godine zaraditi 400 milona evra, sada kupuje dvorac od 14 miliona, ima i vodopad (FOTO)

118 Shares
118 Shares
Share via
Copy link