Magazin

Pedofil iz Kragujevca skuplja slike golih beba na internetu?

Fondacija „Tijana Jurić“ izdača je saopštenje povodom najnovije prijave zbog ugrožene bezbednost dece ne internetu.

U saopštenju je i printscreen prepiske, a slučaj je prijavljen policiji.

Fondacija apeluje na medije da javnost bude obaveštena, te upozorena na ovakva, sva učestalija i transparentnija dešavanja.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Fondacija “Tijana Jurić” dobila je nekoliko prijava za osobu koja na društvenoj mreži traži fotografije golišave dece, a koja se predstavlja kao Marko Rosić iz Kragujevca.

Ova osoba, bilo da se krije iza lažnog profila ili ne, nesumnjivo ima loše namere, te upozoravamo javnost da se ne upušta u komunikaciju sa njom, a ukoliko dobije poruke od nje sačuva ih kao dokazni materijal za policiju.

Poslednje smrtne kazne u bivšoj Jugoslaviji

Ne smemo dozvoliti da ovakvi monstrumi, koji otvoreno pokazuju svoje pedofilske sklonosti, dođu u kontakt sa našom decom i treba ih na vreme sankcionisati, zbog čega je i ovaj slučaj prijavljen policiji.

Printscreen Marko Rosic

Fondacija “Tijana Jurić” svaku prijavu alarmantnog i uznemirujućeg sadržaja najpre analizira, a potom građane koji su joj se obratili sa prijavom upućuje ili na Odeljenje Visoko-tehnološkog kriminala ili na Ministarstvo telekomunikacija i broj Nacionalnog kol-centra 19833, otvorenog za bezbednost dece na internetu.

Važno je prijaviti sve sumnjive poruke, jer je, iz dosadašnjeg iskustva, uspeh u rešavanju ovakvih slučajeva veliki, bez obzira na to da li je profil lažan ili ne.

Podsetimo, pedofil Dragan Živanović (66) iz Beograda, koji je prošle godine uhapšen i uz našu saradnju, nije se ni krio iza lažnog profila, a uhapšen je sa vijagrom u džepu kada je krenuo na ugovoren sastanak sa devojčicom od 11 godina, koju je prethodno svesno zavodio, čak joj slao i lascivne poruke i fotografije svog polnog organa.

Iako je policija uz sve ovo, pribavila još mnoštvo dokaza koji nesumnjivo dokazuju njegove krajnje namere uz obilje foto i video materijala seksualnog zlostavljanja dece koje je posedovao u svom računaru, on je osuđen na sramno nisku kaznu od dve godine i četiri meseca zatvora.

Fondacija “Tijana Jurić” osuđuje ovakve sudske odluke i smatra da su one poražavajuće za civilizovano zdravorazumsko društvo, te da su samo ohrabrenje ostalim pedofilima da nastave u svojoj predatorskoj igri.

Zbog toga ćemo ubuduće svaku prijavu koja upućuje na nezakonite radnje seksualne konotacije prema deci, prosleđivati medijima na objavljivanje.

Ljubavni slučaj predsednika opštine: Nema unapređenja, bez ’ebanja! (FOTO)

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku