tango-danca-festival-novi-s
Dogadjaji

Ritam Argentine u Novom Sadu

Još jedan u nizu festivala u Novom Sadu, ovaj put okupiće ljubitelje muzike i plesa tanga.

Najbolji način da začinite kraj leta jeste da zaplešete tango sa umetnicima svetske klase. Imate priliku da tri dana uživate u plesu i muzici koju mnogi zovu plesom zavođenja i ljubavi.

Baner-sajt-festival-tango

Drugi po redu međunarodni tango festival „Novi Sad – tango grad“ održaće se od 21. do 23. avgusta, čiji je organizator Tango udruženje, a pokrovitelj festivala je grad Novi Sad.

NS-Tango-grad-djavaFestival će se održati na terasi Petrovaradinske tvrđave i u balskoj dvorani “Eđšeg”.

Na dan otvaranja festivala, u petak 21. avgusta, u Novosadskoj sinagogi nastupiće  „Majrina piano duo“, koji čine pijanistkinje Maja Alvanović (Srbija) i Irina Mitrović (Norveška). Gosti iznenađenja će takođe pokazati svoje talente kako u muzici, tako i u plesu.
Majrina-duo-tango-festival Tangerosima iz zemlje i nostranstva, na tematskim radionicama, svoje znanje preneće umetnici svetske klase, argentinski tango majstori Ana Jarigo i Hoze Vaskez, koji će po prvi put boraviti u Srbiji. Gran milonga, odnosno centralno tango veče, biće održano u Eđšegu, najlepšoj plesnoj dvorani u gradu, a muziku će puštati dj Dinara Gračeva (Rusija).

Anna-Yarigo-i-Josę-Vazquez

Poslednjeg dana festivala, nedelja 23. avgusta, tango će se plesati na mestu sa najlepšim pogledom u Novom Sadu. Zalazak sunca, pogled na prelepi Dunav, kod sata na terasi Petrovaradinske tvrđave, plesači a i prolaznici koji se slučajno zateknu na mestu dešavanja imaće priliku da osete Aregentinski duh.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share