rakic_o_izlozbi
Dogadjaji Izložbe

Retrospektivna izložba Dragan Rakić u MSUV

 

Stručno vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dragan Rakić: Jedan, one, uno, ein (umetnost, istraživanja, aktivizam 1989-2009) održaće se u sredu 15. juna u 13 sati, a kroz izložbu vodi Suzana Vuksanović. Izložba je u Galeriji N Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, a publika će moći da pogleda izložbu do 21. juna.

Autori i kustosi izložbe su muzejska savetnica MSUV Suzana Vuksanović i viši kustos Gradskog muzeja Sombor Čedomir Janičić. Retrospektiva, kao i prateći monografski katalog, za nameru i potrebu ima istorizaciju, svojevrsnu muzealizaciju umetnosti, umetničkog rada i delovanja Dragana Rakića, njegovih istraživanja i aktivizma. Kroz analizu četiri problemske celine, uz biografiju i bibliografiju umetnika, dat je uvid u hronologiju delovanja umetnika — kao jednog od najznačajnih predstavnika nove skulpture u Vojvodini, člana produkcije Asocijacije Apsolutno, člana produkcije VacuumPack Radionice te kroz pedagoški rad na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Blokstok fest u Železničkom parku.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share