Horoskop Horoskopski znakovi

Problemi u komunikaciji za Blizance, Vodolija bez novca: Kako retrogradni Merkur utiče na podznake?

Zbog retrogradnog kretanja Merkura nekoliko nedelja, situacije se neće odvijati glatko i lagano, niti po planu i rasporedu, jer će Merkur da mrsi konce.

Ne savetuje se započinjanje potpuno novih planova i ideja.

Pre svega svoju snagu i fokus usmerite na prošla događanja, jer ono što vam sada ne ide nije vezano za sadašnjost, već za otpuštanje i razrešavanje okolnosti i odnosa od ranije, piše astrološkinja Jasmina Mrdalj za Telegraf.

Podznak Ovan

Pojaviće se neki stari strahovi i suočavanje sa fobijama, kompleksima i blokadama. Imaćete neočekivane impulsivne reakcije, snovi su izraženiji kao i intuicija, koju ipak više treba slušati u ovom periodu.

Ne treba donositi nagle odluke i zaključke jer vam logika i racio sada nisu naglašeni. Nekome može doneti potrebu za povlačenjem i izolacijom, a nekome boravak u nekoj zatvorenoj instituciji.

Najbolje iskoristiti za rad na sebi, odlazak kod terapeuta ili na dodatne analize i preglede što se tiče zdravlja. Psiha je osetljivija.

Podznak Bik

Ponovo će se vraćati stari prijatelji ili očekujte obnavljanje prijateljstva. Projekti koje ste nekada započeli, master radovi, penzije, problemi u prijateljstvu ili udruženju čiji ste član sada postaju ponovo deo repertoara.

Neko društvo ili kolektiv ne podržava vaše ideje i ambicije.

Podznak Blizanci

Poteškoće i prepreke kroz profesionalno polje statusa i karijere, problemi sa nadređenim i/ili nekim od roditelja.

Vezanost za novac, nekretninu ili imovinu sa partnerom, kao i rešavanje istih.

Problemi u komunikaciji više naglašeni nego kod drugih znakova.

Podznak Rak

Ponovo vraćanje ljudi iz inostranstva, ili ponovo pokretanje ideja o odlasku na rad u inostranstvo, vraćanje formalnom ili neformalnom obrazovanju.

Prepreke oko viza, pasoša, zvaničnih dokumenata, a nekome rešavanje istih ukoliko su dosta ranije već pokušavali da rade na tome.

Odlaganje putovanja, problemi u komunikaciji i sa papirima kada se otputuje u inostranstvo.

Podznak Lav

Problemi sa kreditima, novcem od partnera ili nasledstvom. Poteškoće sa seksualnosti, kao i ponovne intervencije i zahvati.

Vraćanje strahova iz prošlosti, problemi sa dugovima. Savetuje se oprez sa pozajmicama i većim investicijama novca.

Podznak Devica

Problemi u komunikaciji sa partnerom, kroz brak i poslovna partnerstva. Nerazumevanje je prisutno više nego kod drugih znakova. Svi problemi koji su se gurali pod tepih sada isplivavaju na površinu.

Vraćanje bivših partnera.

Podznak Vaga

Povratak bolesti i recidivi, stare boljke, jer zdravlje je tema kojom će se Vage baviti. Takođe, problemi i poteškoće na radnom mestu i sa saradnicima.

Ne donositi odluke o otkazu u ovom periodu.

Podznak Škorpije

Vraćanje emotivnih partnera iz prošlosti, kao i stari problemi u postojećim vezama. Tajne veze ili razotkrivanje tajne unutar odnosa.

Najbolje je iskoristiti ovaj tranzit za razvijanje kreativnosti i talenata. Nekome donosi trudnoću iz više pokušaja.

Podznak Strelac

Kvarovi u kući, problemi u komunikaciji sa članovima porodice, oko nekretnine, i u vezi selidbe. Ne donositi odluku o promeni mesta prebivališta ili u vezi kupovine nekretnine, poslovnog prostoa ili zemlje.

Prepreke kroz polje privatnog biznisa ukoliko ste privatnik. Više se boravi u kući i radi od kuće.

Podznak Jarac

Posebno ima period nerazumevanja, probleme u komunikaciji, sa papirologijom, ne donositi važne odluke niti potpisivati bitne ugovore, oprez u saobraćaju, sa telefonima, kompjuterima i automobilima.

Rasejanost, nedostatak fokusa i pažnje.

Smiriti um i ne brzati, usporiti tempo.

Podznak Vodolije

Problemi sa novcem ali i sistemom vrednosti. Ne ulagati novac u garderobu i pokretnu imovinu i predmete.

Čuvati novčanik i torbu, paziti se džeparoša. Neko će možda zaturiti, zagubiti ili izgubiti neki novac ili nakit, nešto vredno.

Podznak Ribe

Sami sa sobom će biti posvađani. Neće biti sebi jasni a kamoli drugima, tek od 17. Marta kada se i Merkur i Sunce stabilizuju.

Naći će se ponovo u situacijama u kojima su već bili. Zbog toga trebaju biti strpljivi i da ne donose važne odluke i zaključke. Imaće potrebu da se distanciraju i povuku u sebe.

5 saveta kojih morate da se pridržavate ako želite da preživite retrogradni Merkur

Autor: Jasmina Mrdalj

Njen Instagram nalog možete pratiti ovde.

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

298 Shares
298 Shares
Share via
Copy link