Internacionalni Restorani Novi Sad

Restoran Fish & zeleniš – mediteranska luka u centru Novog Sada

Ukoliko tražite mediteransku oazu u Novom Sadu restoran Fish i zeleniš je pravo mesto za vas. Popularni „Fiš“, restoran koji slavi svoju 10-godišnjicu, nudi upravo to: miris mora, maslinovog ulja, sveže ribe, mir i hedonizam.

Kada su u pitanju riblji restorani Novi Sad ih je nekada imao puno, a sada sve manje.

Pod utiskom italijanske serije Capri osećam kao da sam baš tamo, u Italiji, a ne u centru Novog Sada, u restoranu Fish & zeleniš. Ovde vreme ne postoji, jer se uživa u svakom momentu, u svakom ukusu, a prostor kao da je negde daleko, imam utisak kao da sam u Grčkoj ili negde na Siciliji, puštam maštu i putujem Mediteranom.

Mnogobrojni morski detalji preovlađuju enterijerom ovog restorana koji postoji već 10 godina u Novom Sadu. Kao ljubitelj baš takvih motiva obraćam pažnju na svaki momenat počevši od lampi, plavih kariranih stoljnjaka, crteža, školjki, pa sve do fotografija na kojima su sa vlasnikom restorana poznate ličnosti kao što su Galiano, Rade Šerbedžija, Mikhail Baryshnikov…

fish-amush-riblji-stapici
fotografijeputovanja.blogspot.com

Prilazi konobar Dragan koji pričom vodi kroz putovanje Mediteranom. Priča ovoga puta počinje predjelom koje čine amuš, mediteranski štapići od permezana i origana, štapići od šargarepe i tatziki sos.

Ono što mi se zapravo najviše dopalo jeste ukus devičanskog maslinovog ulja i malo soli na hlebu koji u ovom restoranu sami peku, ali i ukusni džem od luka.

fish-rizoto-morski-plodovi
fotografijeputovanja.blogspot.com

Mediteransku priču nastavljamo i u istom ritmu, a konobar Dragan donosi glavno jelo, beli rižoto sa morskim plodovima, grilovano povrće i ražnjiće sa više vrsta ribe.

fish-riblji-specijaliteti
fotografijeputovanja.blogspot.com

Kao višnja na šlagu, da priča bude potpuna, stiže i desert, penušavi milfej na nekoliko ukusnih spratova posutih listićima badema i šećerom u prahu.

fish-zelenis-desert
fotografijeputovanja.blogspot.com

Kako zamerku nisam mogla da pronađem, zapitala sam se šta propuštaju oni koji ne vole ribu i morske plodove i da li takvi postoje. Iznanadila sam se podatkom da u restoranu Fish i zeleniš osim morske i rečne ribe, svežih dagnji, jadranskih gambora i fileta imaju i mrsno meso i rižoto, salate i testenine koje sami prave.  Sve se priprema na maslinovom ulju, a naročito vode računa o gostima koji poste.

fish-zelenis-riblji-restoran
fotografijeputovanja.blogspot.com

Ukoliko još niste, preporučujemo da posetite Fish i zeleniš, koji je po lokaciji daleko od mora, ali po usluzi, kvalitetu i izboru ribe blizu mediteranskih restorana.

 

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

komentar

Klikni da objaviš komentar

85 Shares
Share via
Copy link