vodic_kroz_pozorisnu_scenu_
izvor: pozoristemladih.co.rs
Dogadjaji Pozorište

Repertoar pozorišta u Novom Sadu od 1. do 7. marta 2016.

Za vas smo izdvojili najbolje predstave koje možete pogledati u prvoj sedmici marta. Pročitajte šta vas to čeka u narednim danima.

Ponedeljak

Zdrav(o) život(e)! / High Life

Večeras od 22 časa na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta pogledajte dramatičnu komediju Zdrav(o) život(e)! / High Life. Autor predstave je kanadski reditelj i glumac Li Mekdugal, a predstavu je režirao Nikola Zavišić. Glavne uloge tumače igraju Igor Pavlović, Ivan Đurić, Nenad Pećinar, Marko Savić.

Ban Bank

Od 19 časova u pozorištu Újvidéki Színház možete pogledati najznačajnije delo mađarske dramske literature iz 19. veka. Reditelj je Andraš Urban, a predstava je nacionalna drama, istorijska i ljubavna priča prepuna spletki, igara i zavođenja. Kraljicu Gertrudu tumači Silvija Križanin, a bana Banka Arpad Mesaroš.

Utorak

Autobiografija

Ukoliko već niste, krajnje je vreme da pogledate ovo vrhunsko delo srpskog Molijera – Branislava Nušića. Predstava se igra na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, počinje u 20 časova i 30 minuta. Režiju i scenografiju radio je Predrag Štrbac, a igraju Milovan Filipović, Nebojša Savić, Sonja Damjanović i drugi.

autobiografija_nusic
Foto: Nikola Bradonjić, snp.org.rs

Neusatzer kabare

Iste večeri u pozorištu Újvidéki Színház igra se Neusatzer kabare, predstava sa elementima kabarea reditelja Roberta Lenarda. Reč je o zanimljivom projektu u kojem je Nojzac (Novi Sad) predstavljen kao savršeni grad u kojem su svi srećni i zadovoljni, nema briga ni problema. Igraju Livia Banka, Gabriela Crnković, Agota Ferenc, Atila Giric, Daniel Gomboš i drugi.

Sreda

Dragi moj lažljivče

Reditelj ove predstave Tibor Vajda je za nju rekao da je za one koji razmišljaju, one koji umeju da osećaju i one koji znaju šta je katarza. Ako ste se pronašli u rečima, pogledajte predstavu na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta sa početkom od 20 časova i 30 minuta. Delo je nastalo na osnovu pisama koje su jedno drugom tokom godina slali Džo Bernard Šo, kojeg igra Miodrag Petrović, i glumice Patrik Kembel, koju tumači Gordana Đurđević Dimić.

Četvrtak

Začarana pahuljica

Ova predstava za decu govori o čaroliji prvog poljupca u kojoj je ljubav predsavljena kao najjače oružje u borbi protiv zla, te smo sigurni da će vaša deca uživati u ovom delu. Autor je Tode Nikolić, reditelj Miloš Jagodić, a igraju Slavica Vučetić, Slobodan Ninković, Vera Hrđan Ostojić i Saša Latinović. Predstavu možete pogledati u četvrtak u Pozorištu mladih od 18 časova.

Petak

Ujež

Komedija je odličan početak vikenda, te u petak od 19 časova i 30 minuta na sceni Pera Dobrinović možete pogledati Uježa, još jedno poznato delo Branislava Nušića. Reditelj je Radoslav Milenković, a igraju Dragomir Pešić, Gordana Jošić-Gajin, Jovana Mišković, Marko Savić…

Subota

Ko je najmoćniji na svetu?

Odgovor na ovo pitanje možete saznati u subotu u 19 časova na sceni Jovan Đorđević Srpskog narodnog pozorišta. Reč je o premijeri komičnog baleta u jednom činu za decu i odrasle u kojem učestvuju solisti i ansambl baleta SNP-a, učenici baletske škole iz Novog Sada i deca. Muziku je uradio Bohuslav Martinu, a neke od balerina su Milena Krkotić, Teona Radanović, Nadežda Salak…

Sluga dvaju gospodara

Ovo delo autora Karla Goldonija jedno je od najpoznatijih komedija u istorije svetske drame i pozorišta. Režiser je Boris Liježević, a delo je nastalo u saradnji Budva Grad Teatra, Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta Toša Jovanović iz Zrenjanina. Igraju Branimir Brstina, Višnja Obradović, Dragomir Pešić i drugi.

sluga_dvaju_gospodara
Foto: Branislav Lučić, snp.org.rs

Plastika

Na Velikoj sceni Pozorišta mladih u subotu od 20 časova možete pogledati predstavu Plastika. U opisu predstave navodi se da je to komedijska drama za žene u najboljim godinama. Autor predstave je Stevan Koprivica, a rediteljka Suzana Petričević. Glavne uloge tumače Nela Mihailović i Suzana Petričević.

Nedelja

Art

Ova predstava je zapravo priča o tri muškarca i njihovom prijateljstvu, urađena kroz prizmu situacije u kojoj jedan od njih kupi obično belo platno koje prepozna kao vrhunsko likovno delo. Autorka predstave je francuska književnica Jasmina Reze, a igraju Milan Lane Gutović, Nebojša Dugalić i Milan Prljeta. Predstava se igra u nedelju od 20 časova na Velikoj sceni Pozorišta mladih.

Više o događajima koji nas čekaju pročitajte ovde

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share