Lifestyle

16 sjajnih razloga zbog kojih je dobro da imate redovan seks

Redovno upražnjavanje seksa osim što će vam doneti trenutke za uživanje dobro je i za zdravlje, a stručnjaci su objasnili i zašto. Redovan seks donosi vam sreću, dugovečnost i dobro zdravlje, pa nema razloga da što češće ne uživate u intimnim odnosima sa svojim partnernom.

Ovo su 16 sjajnih razloga zbog kojih je dobro da svakodnevno imate seks

Smanjuje stres – duboko disanje tokom seksa smanjuje osećaj stresa. Takođe, tada se pojačano proizvodi hormon sreće, što je odlično u borbi protiv depresije.

To je odlična telesna vežba – kalorije se tope, a mišići jačaju. Testosteron koji se proizvodi tokom seksa čini kosti i mišiće jačima.

Snižava krvni pritisak – Grljenje i seks su odlični za snižavanje krvnog pritiska jer umiruju.

Jača imunitet – redovan seks smanjuje šanse za dobijanje gripe i prehlade, jer jača imunološki sastav. Naime, nivo imunoglobina A, antigena zaduženog za borbu protiv bolesti, tada se povećava.

Doprinosi mladolikom izgledu – seks tri puta nedeljno može vas podmladiti za deset godina.

Srce je zdravije – kako se tokom seksa topi višak kilograma, to ima odličan uticaj na srce i šanse za srčani ili moždani udar su manje.

Smanjuje bol – stručnjaci kažu kako seks smanjuje nivo određenih tipova boli. Npr. istraživali su obolele od artritisa i pacijenti koji su imali redovan seks, manje su osećali bol.

Jača poverenje i intimu među partnerima – seks povećava nivo oksitocina u telu – hormona zaduženog za sreću i ljubav koji pomaže partnerima da se zbliže.

Šanse za rak su manje – redovna ejakulacija snižava šanse za razvoj raka prostate, kažu stručnjaci.

Jača mišiće karlice – redovan seks doprinosi stvaranju jačih mišića karlice. Uz to, mokraćni mehur i creva će raditi kako treba.

Zdravija prostata – ejakulacijom izlazi tekućina koju prostata proizvodi, a ako nema seksa, ona se zadržava zbog čega prostata može nabubriti, a to uzrokuje mnoge probleme.

Za bolji san – povećan broj otkucaja srca opušta, a opuštanje je najbolji put do dobrog sna.

Redovan ciklus – seks navodno može utecati na redovnost menstrualnog ciklusa, možda upravo zato što opušta i smanjuje stres.

Protiv erektilne disfunkcije – učestao seks, a time i veći broj erekcija, osiguravaju dobar protok krvi kroz penis, što doprinosi tome da tkivo ostaje zdravo.

Dugovečnost – zdravo srce, jači mišići, bolji protok kiseonika telom i sreća, samo su neki od faktora odgovornih za duži život.

Sperma je zdravija – redovnim seksom novi spermatozoidi uredno zamjenjuju stare u testisima pa je kvalitet sperme bolji, piše collectivelyconscious.net.

6 muških grešaka u seksu koje Srpkinje ne mogu da tolerišu

Izvor: 24sata.hr

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

928 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap