Magazin Srbija

Rale Milenković pisao Kriznom štabu: Za vaše mozgove bez pameti pozorišta su žarišta zaraze

Glumac Radoslav Rale Milenković preko svog Fejbuk profila obratio se Kriznom štabu Vlade Srbije za borbu protiv koronavirusa i osvrnuo se na najnovije epidemiološke mere.

Naime, on je preko ove društvene mreže uputio kritiku onima koji odlučuju o merama zaštite protiv koronavirusa.

– Alo, mozgovi bez pameti! Ovako vi spasavate ekonomiju u vreme korone? Možda vi to ne znate, ali pozorišta nisu ugostiteljski objekti (klubovi, splavovi) nitji organizatori posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, kockarnice). Ograničili ste nam i broj gledalaca i kvadraturu per capita, merili smo publici temperaturu na ulazu, noge im močili u dezinfekciona sredstva, primoravali ljude da i pored svega toga toga predstave gledaju sa maskama na licu… – započeo je Milenković svoje obraćanje i dodao:

– Ali uprkos naše savesnosti u sprovođenju vaših mera, identifikovali ste pozorišta kao žarište zaraze… Za vaše mozgove bez pameti to je logično, budući da je opštepoznato kako virus covid19 pre 21h ne napada ljubitelje pozorišta! I, molim najljubaznije, nemojte nam u zamenu nuditi matine kao da ljudi koji su naša publika nemaju drugih radnih, porodičnih i privatnih obaveza, pa im je svejedno u kom terminu će predstava biti igrana – poručio je glumac.

Podsetimo, nove mere Vlade podrazumevaju ograničeno radno vreme (do 21h) ugostiteljskih objekata, kafića, restorana, klubova, odnosno svega osim apoteka, benzinskih pumpi i servisa koji se bave dostavom hrane.

Brnabić: Zatvaranje gradova moja, prilično glupa ideja

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

232 Shares
232 Shares
Share via
Copy link