Svet

Javni servis emitovao skandaloznu emisiju sa uputstvom za seksi kupovinu

seksi-kupovina-javni-servis
Foto: Print Screen

Televizija je oduvek imala tu sposobnost da nas iznenadi, ali sasvim sigurno bismo se mogli opkladiti da u popodnevnom terminu na javnom servisu nikad nećemo dobiti praktično upotstvo o tome kako biti seksi prilikom kupovine namirnica.

No, i to se dogodilo. Bez obzira na to što je nekim gledaocima sve to bilo zabavno, emisija je suspendovana.

Popodnevna emisija “Detto Fatto” na drugom kanalu italijanskog javnog servisa Rai privremeno je ukinuta nakon što je u utorak emitovan prilog u kojem gošća, koja je profesionalna plesačica oko šipke, objašnjavala kako da se žene u prodavnicama ponašaju na izazovan način u visokim potpeticama, prenosi RTS.

Društvene mreže u Italiji su se usijale od brojnih kritika građana, koji smatraju da je emisija na krajnje nepristojan način objektivizovala žene. „Da li je ovo uputstvo za porno film“, samo je jedan od komentara.

Emisija je ubrzo skinuta sa programa i privremeno suspendovana. Odluku je doneo direktor Fabricio Salini koji se izvinio za svojevrsno uputstvo za seksi kupovinu i najavio istragu da bi se utvrdila čija je odgovornost.

Parlamentarna komisija za kontrolu javnog servisa uputila je pismo direktorima u kojima se ističe da je „nedopustivi prilog prepun stereotipa o tome kako žena treba uvek da bude seksi i privlačna, čak i kad obavlja svakodnevne poslove“.

Nekoliko sati posle skidanja sa progama, voditeljka emisije Bianka Guaćero izvinila se putem Instagrama.

Besplatni ulošci i tamponi za sve žene u Škotskoj

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link