Srbija Vesti

Radomir osuđen na doživotnu robiju, polio ženu benzinom i živu je zapalio

radomir-blagojevic

Radomir  Blagojević (52) osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na kaznu doživotnog zatvora, jer je 13. jula 2020. u Surčinu Zoricu Kalinić polio benzinom i živu je zapalio, usled čega je žena preminula.

Ovo je treća kazna doživotnog zatvora koja je izrečena u Srbiji, od kada je ova kazna uvedena u naš pravni sistem 2019. godine, podsećaju Novosti.

Blagojeviću je produžen pritvor do upućivanja u zatvor na odsluženje kazne.

On je osuđen za krivična dela teško ubistvo na svirep način i silovanje.

Sudija je prilikom izricanja presude rekao da je Blagojević bio psihički uračunljiv kada je počinio zločin.

Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe, a Apelacioni sud će doneti pravosnažnu presudu.

Blagojević je uhapšen nekoliko dana nakon što je zapalio Zoricu, koja je 15. jula 2020. preminula u bolnici od zadobijenih povreda, teških opekotina 2. i 3. stepena.

Prema optužnici, Blagojević je 13. jula 2020. godine žrtvu čekao u hodniku zgrade u kojoj je živela.

Kada je ušla u ulaz, krenuo je za njom i nakon kraće rasprave i njenog odbijanja da ga pusti u stan, on ju je, dok je bila okrenuta leđima od njega, polio motornim benzinom iz kanistera koji je unapred pripremio, i zapaliozorica-blagojevicZorica je zadobila teške opekotine 2. i 3. stepena glave, vrata, trupa i udova, oko 87 odsto tela.

Usled toga trpela je bolove jakog intenziteta sve do smrti, dva dana kasnije, 15. jula.

Pored toga, Blagojević se tereti i da je u junu 2020. godine u mestu Radinac kod Smedereva u kući svoje sestre silovao R. N. koju je poznavao odranije.

On je u večernjim satima oštećenoj R. N. pocepao odeću, tukao je po licu, glavi i telu, a potom je silovao i opet tukao.

Žena je tom prilikom zadobila niz povreda i razderotina po telu.

Konačno! Malčanski berberin osuđen na doživotnu robiju

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

156 Shares
156 Shares
Share via
Copy link