mozaik-kcns-radionice
Dogadjaji

Radionice mozaika za buduće umetnike

Kulturni centar Novog Sada u saradnji sa akademskom umetnicom Ljiljanom Rivić organizuje novu serija besplatnih kreativnih radionica mozaika za decu uzrasta od 9 do 15 godina, počev od subote 19. septembra.

Radionice će biti održavane svake subote na Tribini mladih od 11 do 14 časova, a rad je predviđen u grupama od po maksimalno 15 polaznika. Ideja radionica je upoznavanje dece sa osnovnim elementima tehnike mozaika i njegovom izradom, koja će, pritom, slobodno vreme provoditi kreativno i edukativno.

Mališani će u prvoj fazi radionice izrađivati crteže i učiti tehniku crtanja, što  podrazumeva učenje oblika, perspektive i kompozicije. U drugoj fazi sledi upoznavanje sa bojom i njenom upotrebom u tehnici mozaika, koja ima svoje specifičnosti, kao što su uklapanje i međusobni odnos boja. Treća faza podrazumeva učenje indirektnog mozaika – specifične tehnike koja se prvo uči kroz ređanje kamenčića po papiru, a nakon toga sledi izlivanje u predviđenim materijalima za izlivanje mozaika. Mozaici se rade na zadatu temu kao što su: životinje, biljke, cveće, priroda…

Mozaici se izrađuju od prirodnog kamena, pa će mališani imati priliku da se upoznaju sa različitim vrstama kamenja kao što su mermer, granit, travertin i peščar.

Luftika
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow