Galerija-Matice-srpske-radionice
Facebook Galerija Matice srpske
Dogadjaji Radionice

Radionica za decu u Galeriji Matice

Radionica za decu „Seke i bate kroz muzej nas prate“ održava se u subotu, 19. marta u Galeriji Matice srpske od 11 do 12.30 sati. Ova radionica je posvećena onim članovima porodice sa kojima se najlepše družimo – našim vršnjacima, a namenjena je deci starosti od pet do 11 godina.

Mališani će sa svojim parom, rođenim bratom ili sestrom, rođakom, ili drugom i drugaricom, razgovarati zašto su to naši najbolji prijatelji i zašto se sa njima tako lepo igramo, pričamo, veselimo i delimo naše tajne.

galerija-matice-srposke-kreativne-radionice-za-decu
Galerija Matice srpske

Deca će u stalnoj postavci Galerije videti portrete braće i sestara i otkriti kakve emocije oni iskazuju jedni prema drugima. Inspirisani ovim umetničkim delima, mališani će odabrati najlepši trenutak koji su doživeli sa svojim vršnjakom i ilustrovati ga.

Ovo je poslednja radionica u okviru ciklusa Nekog koga volim u Galeriju vodim koji je posvećen porodici i osobama koje najviše volimo. Radionice su osmišljene sa željom da mališani dovedu u nekog od članova porodice u Galeriju i da se putem umetničkih dela upoznaju sa temom porodice nekada i sad.

U kreiranje i realizaciju radionica uključen je stručni tim koji čine kustosi-edukatori, saradnici iz oblasti pedagogije i studenti sa Odseka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Još zanimljivih dešavanja potražite ovde.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share Follow Tweet Share Share