horgos-zid-zica
Dogadjaji Radionice

Radionica o izbegličkoj krizi u CK13

Omladinski centar CK13 organizuje radionicu “Društveno-angažovani plakat” koja će se održati 10. i 11. oktobra u prostorijama CK13. Namera radionice je da kroz teorijski i praktični pristup analizira aktuelne društvene probleme i da kroz rad sa učesnicima ponudi rešenja za podizanje svesti o njima. Tema radionice: izbeglička kriza. Radionicu vode Mirjana Dragosavljević i Udruženje Kurs iz Beograda.

Tokom dvodnevne radionice učesnici će kroz teoriju, te istorijske i savremene primere imati priliku da steknu i unaprede svoje znanje iz oblasti umetnosti, vezi između politike i društvenog angažmana i umetnosti, kao i pitanje depolitizacije umetnosti.

Pored toga, radionica će dodatno biti posvećena temi izbegličke krize i položaju koji umetnici imaju u razvijanju svesti o problemima, uzrocima, osnaživanju solidarnosti itd. Radionica će služiti i kao prostor za mentorski rad, te će učesnici imati priliku da razviju svoja vizuelna rešenja koja će po završetku radionice moći da ponude javnosti.

Učešće je besplatno.

Pročitajte iskustvo novinarke B92 sa mađarske granice

Luftika
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow