kapuera
Dogadjaji

Radionica kapuere

Smešno simpatični ples koji datira iz 16. veka i dolazi iz Brazila prešao je dug put evolucije, od borilačke veštine, koja je služila da se protivnik udari nogom u glavu, do danas, kada je kapuera sklop akrobatike, muzike i plesa.

U sklopu festivala „Dani Brazila“, biće održane radionice za profesionalce, amatere i sve one koji bi želeli da probaju ovu veštinu prvi put.

Mesto održavanja je Štrand, 16. avgusta sa početkom od 10 časova.

Učesnici će imati priliku da probaju sve aspekte kapuere: borilački, muzički i akrobatski. Kao i različite stilove i druge igre povezane sa kapuerom i brazilskom kulturom, kao i maculele (igra štapovima).

kapuera-ples

Poslednjeg dana festivala održaće se tradicionalna KARNEVALSKA POVORKA, u kojoj će učestvovati i kapueristi, zajedno sa učesnicima ostalih radionica u okviru ovog trodnevnog festivala.

Radionice za kapueriste vodiće:
Mestre Steen iz Kopenhagena, Danska
Mestre Torneiro iz Pariza, Francuska

ples_kapuera

Za odrasle i decu, koji se prvi put susreću sa ovom brazilskom borilačkom veštinom, učešće je besplatno i za njih će biti organizovan poseban čas koje će voditi instruktori Siniša Cvetković i Bojan Jung (odrasli) i Marko Tajs i Veljko Vavrin (deca).

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share