horoskop-mesecni-kraj
Radionice

Radionica: Šta da radim sa ostatkom života?

Prijavite se na radionicu sajt specifik performansa (site-specific performance) koja će se održati od 17. do 22. decembra u Omladinskom centru CK13.

Prijavu pošalji do 15. decembra na mejl: [email protected]; subject: za radionicu performansa. Uz prijavu napiši u slobodnom stilu i nekoliko rečenica o sebi – šta te zanima, čime se baviš, imaš li kakvu ideju šta da radiš sa ostatkom svog života?

Ova radionica je deo programa pod nazivom Šta da radim sa ostatkom svog života i nadovezuje se na prethodne radionice fanzina i plakata. Tema radionice je često postavljano pitanje sa kojim smo, verovatno, svi bili suočeni u njegovim različitim varijantama: Šta ćeš da budeš kad porasteš? Jesi li upao na faks? Kada ćeš naći pravi posao? Kada ćeš se venčati? Planiraš li decu? Ova pitanja nam se postavljaju, a da nas ujedno na neki način uslovljavaju, ne ostavljajući nam prostora da zapravo odgovorimo izvan očekivanih društvenih uloga, pozicija i normi.
Tražeći zajedno odgovor na ovo pitanje služićemo se sredstvima performansa u javnom prostoru, osvestiti uticaj koji performans ima na okruženje i šta donosi, te zajedno kreirati performans u kome su jednako važni izvođači, publika i prostor.

Radionicu vodi Olga Simić, glumica i edukatorka na polju upotrebe drame u vršnjačkoj edukaciji, u saradnji sa udruženjem Scenatoria.

Radionica je inspirisana pitanjem “Kaži mi, ako imaš kakvu ideju, šta da radim sa ostatkom svog života?” koje je postavila aktivistkinja za ljudska prava Rachel Corrie, a posvećena je razvoju i jačanju nezavisne kulturne i aktivističke scene kroz otvoren, samoobrazovni i stvaralački proces razrade ovog pitanja u kreiranju sajt specifik performansa.

Radionica se realizuje zahvaljujući podršci Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarije za mlade Grada Novog Sada.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share