Magazin

Mama i ćerka ‘odrane’ 600€ za porciju kraba i 2 koktela odlučne da isteraju pravdu

mikonos
Printscreen

Priča koja je odjeknula u Grčkoj, ali i u Srbiji, a tiče se turistkinja iz Amerike i njihove avanture na Mikonosu i sukoba sa osobljem restorana, dobija svoj nastavak.

Za račun od 600 evra, koje su Brendi Multon i njena ćerka Kajli platile za dva pića i porciju kraba odlučne su da nadležne restorana odvedu na sud.

Podsetimo, one su otišle u jedan od restorana na plaži Platis Gialos na grčkom ostrvu Mikonos i bile zatečene kada su za dva koktela i porciju kraba dobile račun od skoro 600 evra. Da situacija bude još neprijatnija, u račun je bio dodata i napojnica od čak 80 evra.

Amerikanke su odbile da plate ovaj račun smatrajući da je neosnovano visok, ali su se susrele sa pretnjama osoblja da neće moći da odu sa ostrva, dok ne plate.

„Potom mi je rekao: Zvaću policiju. Zadržaće vas ovde i nećete moći da se vratite kući. Možemo lako da pronađemo gde živiš“, izjavila je Multon.

Turistkinje su uplašene ponašenjem osoblja u restoranu, ipak platile račun, ali su odlučile da stanu ispred restorana i upozore prolaznike na prevaru koja ih možda očekuje u restoranu. Kako tvrde, vlasnik lokala je ponovo izašao i zapretio.

Razočarane Amerikanke su rešile da pravdu potraže na sudu te su pokrenule sudski postupak protiv restorana.

Kako piše Greekreporter, ovo nije prvi put da se gosti žale na restoran na Mikonosu.

Recenzije na sajtovima za putovanja su pune tvrdnji o prevarama:

„Otišla sam na ovo mesto tokom porodičnog odmora i ostala sam užasnuta i opljačkana“

„Nekoliko puta sam pitao za cene, konobari su govorili da je jeftino i da ne brinem. Za par loše napravljenih pića platio sam račun koji je bio viši od 400 evra. Konobari i osoblje su bili izuzetno neprijatni, pogotovo kada smo račun doveli u pitanje. Gomila prevaranata“, napisao je jedan korisnik.

„Ukratko, mi (šestočlana porodica) smo platili skoro isto toliko za ovaj jedan obrok našeg odmora koliko i za ceo boravak u hotelu od 5 dana“, napisao je drugi.

Izvor: B92.net

Mitrovićev sin služi kaznu kućnog zatvora na Mikonosu

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

278 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap