Magazin Putovanja

I ovo je Kopaonik, kafa, voda i šljivovica na najpopularnijoj srpskoj planini 170 RSD

kopaonik
Foto: Nova.rs

Ski sezona na Kopaoniku počela je sa iznenađenjima. Iako smo navikli da su računi iz restorana na najpopularnijoj srpskoj planini astronomski visoki, jedan, iz Jošaničke banje, smeštene na obroncima Kopaonika, takođe je „šokirao“ turiste – u najpozitivnijem mogućem smislu.

„I ovo je Kopaonik, kafić kao u NS ili BG. Ljudi, ne bacajte novce…“, naveo je korisnik Tvitera koji je podelio fotografiju, prenosi Nova.rs.

Ako ste skoro bili po kafićima u Beogradu ili Novom Sadu, verovatno niste naišli na povoljnije od ovog: espreso je 80 dinara, čaša kisele vode 30 dinara, a šljivovica 60. Zapravo, na većini mesta teško da biste mogli da sednete i samo na kafu za 170 dinara.

Račun koji će mnogi oceniti kao suviše dobar da bi bio realan, potvrđuje staro pravilo da u većini slučajeva samo malo treba odšetati od centra i – cene u lokalnim kafanicama će biti znatno niže nego u fensi kafićima u blizini staza.

Jošanička banja, lečilište i prirodno blago Srbije okruženo borovom šumom, nalazi se na području opštine Raška i zovu je „zelena vrata Kopaonika“.

Izvor: Nova.rs

Kopaonik sve više liči na ogromnu favelu, ponos Srbije zaliven betonom i armaturom (VIDEO)

Ekipa Luftike

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Razlika a rastojanje izmedju Jošaničke banje i Kopaonika Konaci je kao izmedju Knez Mihajlove i Batajnice , pa je takva razlika i u ceni logišno i ispravno.

98 Shares
Share via
Copy link