Koronavirus Ljubimci Magazin

FOTO: Divlja puma na pustim ulicama Santijaga

Divlja puma, koja je u potrazi za hranom dolutala s planinskog područja oko Santijaga i šetala praznim ulicama glavnog čileanskog grada u kojem je na snazi bio policijski čas zbog pandemije koronavirusa, uhvaćena je u utorak u zoru, saopštila je policija.

Puma je primećena i uhvaćena u četvrti Nunoj u zajedničkoj operaciji policije, službe za poljoprivredu i stočarstvo (SAG) i osoblja gradskog zoološkog vrta.

puma-santijago

“Ovo je nekada bilo njihovo prirodno stanište iz kojeg smo ih potisnuli”, rekao je na konferenciji za novinare Marselo Đanoni, regionalni direktor SAG-a, misleći pritom na širenje čileanske prestonice u kojoj danas živi gotovo 7 miliona stanovnika.

Životinja je stara oko godinu dana i teška oko 35 kilograma. Prevezena je u zoološki vrt, gde će je stručnjaci ponovno pregledati.

“Puma nije povređena i zdrava je”, dodao je Đanoni.

Vlada je u nedelju u Čileu uvela policijski čas zbog širenja koronavirusa kojim je u ovoj zemlji u utorak bilo zaraženo 922 ljudi, a dve su osobe umrle. Čile je 18. mart zatvorio svoje kopnene, avionske i morske granice.

Izvor: N1

Pandemija koronavirusa drastično smanjila zagađenost vazduha širom planete

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

24 Shares
Share via
Copy link