Foto: Slađana Zličić
Lifestyle

Prvi utisci o novom Lauševićevom filmu

Smrdljivu bajku gledala sam na predpremijeri za novinare u Beogradu. U Sava Centru, premijera je zakazana za 25. novembar, a u Novom Sadu film će biti predstavljen dan kasnije. Ovom prilikom sa nama su razgovarali i glavni glumci, Žarko Laušević i Jelena Đokić, kao i reditelj Miroslav Momčilović.

Smrdljiva bajka je definitivno bajka. Priča koja govori o paru beskućnika, Momi i Emi koji pronalaze ljubav jedno u drugom. Ovo je priča o pronalaženju čoveka u čoveku, o ljudima sa margine, onima koji su odbačeni, zapostavljeni, o kojima društvo ne brine. Reditelj Miroslav Momčilović kaže da je ovim filmom želeo da vrati nadu, i veru u ljubav.

– Poruka filma je da naša borba ima smisla i kada gubimo 3 – 0 na poluvremenu. Hteo sam da napravim film o beskućnicima, da ispričam njihove priče, a inspiraciju sam pronašao u paru beskućnika iz mog komšiluka. Oni su živeli u šahtu i držali se za ruke. Zaista verujem da ljubav nema granice – rekao je on.

smrdljiva-bajka-premijera
Foto: Slađana Zličić

Nakon 15 godina, Žarko Laušević ponovo je stao pred kamere, i kaže da je ekipa učinila da ovo ne bude nikakav problem za njega.

– Imao sam sjajnu ekipu sa kojom sam radio, i pre snimanja filma radili smo nešto što nije uobičajene. Mesec dana ranije imali smo probe, kao pred predstave u pozorište i tako smo ulazili u akraktere, radili na detaljima, i kada je došlo do snimanja, veoma lako smo izneli i preneli priču koju je Miroslav zanislio – kaže Laušević.

zarko-lausevic-smrdljiva-bajkaU sporednim ulogama igraju i Petar Božović, Bojan Žirović, Miloš Vlalukin, Nebojša Ljubišić, Aleksandar Ðurica, Miloš Samolov, Nebojša Ilić i Marko Gvero.  Film je sniman u Beogradu, a tokom snimanja, Laušević je šetao Knez Mihailovom ulicom, prerušen u beskućnika, kada ga skoro niko nije prepoznao. Sve vreme uz njega je bilo obezbeđene zbog specifične situacije, a lokacije snimanja seta bile su stroga tajna.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share