Magazin Srbija

Profesor na protestu pomenuo Đinđićevu mračnu stranu, pa se otkrilo da DS još uvek postoji

ekoloski ustanak
Foto: Predrag Dučić

Nakon jučerašnjeg protesta “Ustanak za opstanak” koji su se održali i pored slobono rečeno očajničkih pokušaja sabotaže, oglasio se i DS. Naime, pozvali su hitno organizatore protesta da se ograde, kako iz ove stranke navode, sramnih poruka koje su poslate sa jučerašnjeg skupa u Beogradu.

Na skupu je jedan od govornika, Vitomir Vidović, kojeg su organizatori najavili kao profesora Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, izjavio da je Zoran Đinđić „kriminalizovao zakone o privatizaciji i prodao fabrike u bescenje“.

“Očekujemo da to hitno urade ukoliko nam je isti protivnik i cilj – mafijaški režim koji je uzurpirao državu (kao i) uspostavljanje vladavine prava, izgradnja institucija i normalizacija života u srpskom društvu“, navodi se u saopštenju.

Dodali su da ni „18 godina od ubistva prvog demokratski izabranog predsednika Vlade Srbije i predsednika Demokratske stranke nisu prestali sramni napadi i pokušaj kriminalizacije njegovog lika i dela.

Aleksandar Jovanović Ćuta je na svom Fejsbuk nalogu odgovorio da jučerašnje pominjane Zorana Đinđića smartra neprimerenim.

ćuta
Foto: Printskrin/Facebook

“Gospodin Vitomir Vidović redovni profesor na poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu pozvan je da govori kao ekspert iz oblasti poljpoprivrede i kao neko ko je aspolutno protiv projekta Jadar Rio Tinto o čemu je bilo reči prilikom njegovog susreta sa meštanima Gornjih Nedeljica čemu sam i lično prisustvovao.Jučerašnje pominjanje pokojnog premijera Zorana Đinđića od strane profesora Vidovića na protestu koji smo organizovali smatram aspolutno neprimerenim. Zoran Đinđić, šta kod ko mislio o njemu na šta svako od nas naravno ima aspolutno pravo, ubijen je zato što je slobodno mislio i govorio”, napisao je on.

Mnogi su ovaj događaj okarakterisali kao pokušaj da se baci senka na protest u SNS maniru. DS uči od najboljih u ovoj disciplini.

Ekološki ustanak za našu decu: Rio Tinto, marš iz Srbije

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

229 Shares
229 Shares
Share via
Copy link