Magazin Srbija

Studenti besplatno protestuju danas u 12, obraz se ne prodaje

Studenti protest

Studenti beogradskog univerziteta najavili su protestno okupljanje za danas (31. mart) u 12 časova na platou ispred Filozovskog fakulteta.

Organizatori su sami studenti Univerziteta u Beogradu, koji ovim protestom žele da izraze svoj revolt zbog uvrede voditeljke režimske TV Happy Aleksandre Brčić, koja je pre dva dana izjavila da se studenti prodaju za 1000 dinara, tačnije da su za te pare spremni da urade šta god, i da izađu gde god, na bilo koji protest.

Brčić se dan kasnije, zajedno sa Milomirom Marićem, izvinila zbog svoje izjave, ali ne poričući da misli da postoje studenti koji za svoj izlazak na protest uzimaju novac. Ona je rekla da nije mislila na sve studente, već samo na pojedince.

Podsetimo, najava mogućeg protesta studenata u medijima se pojavila još juče ujutru, kada se pominjalo da bi protest mogao biti organizovan upravo ispred TV Hepi, odakle su i stigle uvrede.

Podršku studentima pružila je predsednička kandidatkinja koalicije Moramo Biljana Stojković. Podsetimo, ona je profesorka Univerziteta u Beogradu.

– Dragi moji studenti, sasvim besplatno pokažite da se vaš obraz ne prodaje – napisala je Stojkovićeva u objavi na Fejsbuku.

Poziv na protest podeljen je i u Viber grupi Ekološkog ustanka.

Ćuta (konačno) ućutkao Marića: Ti ćeš sutra odavde početi da pljuješ Vučića

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

7.5K Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap