Novi Sad

Nastavak protesta “Pravda za Ninu”, zahtevaju da se osumnjičeni pritvori

Foto: Luftika

U Petrovaradinu se večeras od 20 časova organizuje novi protest “Pravda za Ninu”.

Porodica i prijatelji pozvali su sve građane da im se pridruže kod mikromarketa u Preradovićevoj ulici kod Bloka 8, na mestu gde se nesreća i dogodila.

Osnovni zahtev protesta je da se osumnjičeni Petar Ristić (21) pritvori. Porodica zahteva brži istražni i postupak tužilaštva.

Prošlog petka u toku protesta “Pravda za Ninu” rečeno je da će početi sa stalnom blokadom Preradovićeve ulice, ako se ne ispuni zahtev da se osumnjičeni pritvori i tužilaštvo ne počne da radi svoj posao.

Na prošlom protestu, iz nezadovoljstva i kao upozorenje, građani i porodica su blokirali ulicu na 6 sati.

Podsetimo, u tragičnoj saobraćajnoj nesreći u novosadskom naselju Petrovaradin dvadesetjednogodišnja Nina Rađenović poginula je 6. juna. Nju je pri velikoj brzini udario automobil (Audi A3), koji je vozio Petar Ristić iz Sremskih Karlovaca, takođe dvadesetjednogodišnjak. Protiv njega je je podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Posle saslušanja u tužilaštvu pušten je da se brani sa slobode.

Porodica tragično nastradale devojke je na prošlonedeljnom protestu ispričala da je prvo zamenik tužioca bio na godišnjem, a onda i advokat osumnjičenog. Tako je saslušanje mladića koji je upravljao vozilom odloženo i zakazano tek za 10. septembar.

Nakon protesta, porodica je pozvana u Više javno tužilaštvo, zajedno sa predstavnicima Osnovnog javnog tužilaštva. Dobili su informaciju da je osumnjičeni ove nedelje saslušan.

Osumnjičeni Petar Ristić je u sredu saslušan u Osnovnom tužilaštvu, zatražen je pritvor. Međutim, sudija u Osnovnom sudu još uvek nije obavio saslušanje i doneo odluku o predlogu tužilaštva za pritvor do 30 dana zbog mogućeg uticaja na svedoke.

Porodica je tokom ove nedelje zamolila građane da im pomognu da pronađu mladića koji je bio očevidac nesreće. Navodi se da ima između 20 i 30 godina, visok je, mršav i ima bradicu. Na sebi je nosio narandžasti duks sa kapuljačom i belim natpisom na njemu. Rečeno je da je u trenutku nesreće mladić vozio ka Novom Sadu iz pravca Sremskih Karlovaca.

Svi koji imaju informacije o svedoku treba da se jave Osnovnom tužilaštvu i na mejl: pravdazaninu@gmail.com

Građani blokirali Petrovaradin, traže pritvor za vozača koji je ubio Ninu

generic vignette (DESK luftika.rs)
Share via
Copy link