Magazin

Na sajtu za prostituciju usluge nude i muškarci iz Srbije, cena od 50 do 200 € u zavisnosti od toga šta želite

hapsenje-prostitucija
FOTO: MUP

Beogradska policija prekjuče je razbila grupu makroa koji su, kako se sumnja, preko jednog sajta nudili prostitutke mušterijama po ceni od 150 do 200 evra za sat, a na istom sajtu svoje usluge nude i muškarci iz Srbije.

Internet portal, preko kog su petorica uhapšenih muškaraca oglašavala sedam devojaka, izgleda kao onlajn katalog, a u njemu se na 31 strani nalazi oko 700 različitih oglasa. Seksualne usluge za novac, kako se može videti na sajtu, većinom nude žene, ali ima i nekoliko muškaraca, kao i transrodnih osoba, piše Blic.

Pripadnici jačeg pola koji žele da zarade prodajući svoje telo u opisu svojih oglasa, pored cenovnika, navode i ono što nude damama, ali i ono što očekuju od njih.

– Za detalje mi se obratite, samo dame! – kratak je bio jedan mladić, dok je drugi podrobnije opisao šta želi:

– Neka se javi neka devojka, žena od 18 do 42 godine, dobrog izgleda, za povremeno druženje uz nadoknadu po dogovoru. Dobro izgledam, ok sam, normalan, obrazovan i korektan, javite se, nećete pogrešiti. Može razmena slika pre viđanja. Na obostrano zadovoljstvo i dogovor – naveo je jedan mladić.

Za sat od 50 do 200 evra

“Mladići lakog morala” svoje seksualne usluge naplaćuju maltene isto kao i “dame”, pa tako za sat seksa traže od 50 do 200 evra, a pored seksualnih usluga nude i striptiz, masaže, francuske poljupce, ponižavanje partnera, kao i samo odlazak na sastanak uz razgovor.

Pojedini žele da budu nasamo s jednom devojkom, drugi žele druženje s parovima, a ima i onih koji preko oglasa čak nude novac kako bi pružali usluge ženama uz razmenu slika i povremeno druženje.

Lažna imena

prostitucija-sajt
FOTO: SCREENSHOT / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

I među ženskim i među muškim prostitutkama na pomenutom sajtu ima onih koji tvrde da rade samostalno, odnosno da nemaju makroa, i onih koji sebe nazivaju “premijum osobama”.

Takođe, u oglasima preciziraju i kome su tačno namenjene njihove usluge, u čemu su specijalisti, dok neki čak ističu da sarađuju samo sa strancima i da sa ljudima iz regiona i Srbije izbegavaju saradnju.

Veliki broj korisnika ovog sajta krije se iza lažnih fotografija ili krije svoje lice kako bi sačuvali pravi identitet, a pored toga koriste i lažna imena kao što su Kloi, Keti, Madam, Monika Star, Ana Domina, Sanja Lavli i druga.

Interesantno je da mušterije intimni odnos mogu da plate u kešu, karticom ili čak bitkoinima, a način plaćanja naveden je uz lični opis.

Ovakva vrsta reklamiranja je zabranjena

Kriminolog Aleksandar Stevanović objasnio je za Kurir zbog čega je sve više ovakve vrste onlajn prostitucije, kao i da je ovakva vrsta reklamiranja u Srbiji zabranjena.

– Digitalno je doba, deo uličnog kriminala već se prebacio na internet. Iz tog razloga, teže je ući u trag gde je ovaj sajt nastao, pa je samim tim lakše izbeći odgovornosti i teže utvrditi ko stoji iza svega. Oduvek se od tih seksualnih delikata zarađivao dobar novac, pa se sada koriste tehnološka dostignuća kako bi se lakše plasirale ilegalne usluge, koje bi zadovoljile veliko tržište – objašnjava Stevanović:

“Prebacivanjem na internet više se ne zna koje su to crne tačke u gradu, gde je takvih stvari bilo najviše, pa je teže kontrolisati i pratiti takva dešavanja. Pripadnici policije moraju tehnološki da prate u korak osnivače ovakvih portala da bi se moglo pratiti i boriti protiv toga, što je izuzetno teško.

“Da bih imala za heroin bila sam sa 8 muškaraca za veče” Darinka sa 17 godina ušla u pakao droge i prostitucije

OGLAS

15 Shares
Share via
Copy link