mark-tven
Dogadjaji Tribine

Promocija putopisa velikana književnosti Marka Tvena

Knjiga putopisa Semjuela Klemensa „Naivčine u inostranstvu“, poznatijeg po imenu Mark Tven, biće predstavljena u utorak 17. maja u 19 sati u Likovnom salonu Kulturnog centra. U opsežnom životnom delu ostvario je široku lestvicu osećaja i misli, od pune životne radosti do potpunog beznađa.

Ovaj poznati američki pisac, savremenik Lava Tolstoja, prijatelj Nikole Tesle, svetski putnik koji je sreo i turskog sultana i ruskog cara i mnoge druge znamenite ljude biće približen čitaocima kroz jedan novi pejzaž. Kroz putopise „Naivčine u inostranstvu“. Ta knjiga sadrži jedan veoma zanimljiv i vrlo ličan uvid tvorca „Toma Sojera“ u staru kulturu Evrope, ali i u novije događaje koji prate samog Marka Tvena i grupu Amerikanaca na putu kroz Evropu, u drugoj polovini 19. veka. Na promociji će govoriti Nikola Drobnjaković i Boško Milosavljević iz izdavačke kuće Bernar, zajedno sa prevodiocem Mirkom Bižićem.

Najavu premijere „Razvojni put Bore Šnajdera“ potražite ovde.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share