Promocija knjige kratkih priča „Glad i jedan glagol“ Snežane Šakić Vukadinović održava se u petak 16. septembra u 18 sati u Kulturnom centru Novog Sada. Na promociji će govoriti književnici Sava Damjanov, Radovan Vlahović, Viktor Radun Teon (moderator) i autorka knige.

Snežana Šakić Vukadinović, svesna novog vremena, novih ljudi i njihovih navika, daje nam knjigu kratkih priča koja može da se tretira kao duhovni energetski napitak. Knjigu koja je snažna, jednostavna, čitljiva, a ipak, prepuna pripovedačkih raspona, od antičke Grčke do aktuelne, beogradske, urbane, tranzicione svakodnevice. Autorka u svojim kratkim pričama sažima vremena i prostore u jedan gromki urlik savremenog pojedinca, sa željom da on, u sveopštem haosu, pronađe smisao i ravnotežu za svoj jedini, maleni i njemu najvažniji život.

Siguran sam da ćeš, poštovani čitaoče, čitajući knjigu kratkih priča „Glad i jedan glagol“ Snežane Šakić Vukadinović – zajedno sa njenom junakinjom koja je mlada, emancipovana, samosvesna intelektualka – na jedan produhovljen, jetko humorističan način, prepun paradoksa, proći kroz našu tranziciono urbanu svakodnevicu i kroz traženje uporišne tačke, od helenske istorije do danas, za pojedinca koji misli i koji želi da ostane svoj i slobodan u svetu gde ga sve želi porobiti i podrediti liberalnoj moći. (Iz recenzije Radovana Vlahovića)

Još dešavanja potražite ovde

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here