knjiga-citanje
Izvor: Pixabay ©
Dogadjaji Tribine

Promocija knjige „Digitalno ja: Kako smo postali binarni“

Promocija knjige Jelene Guge „Digitalno ja: Kako smo postali binarni“ održaće se u sredu, 6. aprila u 18 sati u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti, Đure Jakšića 7. Na promociji učestvuju Dejan Grba, digitalni umetnik, Uroš Krčadinac, softverski inženjer i istraživač digitalnih medija i umetnosti, Danijela Halda izdavač i autorka Jelena Guga, teoretičarka novih medija i umetnosti.

digitalno jaUpotreba digitalnih tehnologija u svim aspektima svakodnevnog života otvorila je do sada nezamislive mogućnosti kao što su trenutni pristup informacijama, prisutnost na bilo kojoj tački planete, multipliciranje i menjanje identiteta, ali i reartikulacija i rekonstrukcija telesnosti. U knjizi Digitalno Ja: Kako smo postali binarni, autorka ispituje ulogu tela i identiteta u digitalno posredovanim interakcijama i okruženjima virtuelne i proširene realnosti, odnosno u novomedijskom kulturalnom okruženju. Kroz interdisciplinarni naučni pristup predstavljeni su ključni teorijski obrasci iz oblasti teorije medija, studija sajber kulture, teorije umetnosti, kritičke teorije i filozofije i teorije društvenih aspekata informacionih tehnologija, a koji su razrađeni kroz mnogobrojne primere novomedijskih umetničkih praksi, popularne kulture, cyberpunk književnosti i naučnih istraživanja.

Još zanimljivih dešavanja potražite ovde.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share