tribina-mladih-promocija-predavanje
www.kcns.org.rs
Dogadjaji Tribine

Promocija dela Selme Lagerlef i džez koncert

Promocija dela Selme Lagerlef i mini koncert novosadskog džez sastava „Jazz connection“ održaće se u klubu „Tribina mladih“, u četvrtak 10. marta u 19.30 časova.

Selma Lagerlef, švedska književnica i prva žena koja je dobila Nobelovu nagradu za književnost (1909. godine), jedna je od najprevođenijih pisaca na svetu. Spisateljica koja je posedovala najautentičniji dar koji pisac može da ima – dar da se predvide dolazeći događaji, koje zovemo i budućnost. Celog svog života borila se protiv dve velike pošasti – socijalizma i fašizma. U romanu Antihristovi mirakli koji je posle devedeset godina ponovo preveden na srpski jezik, ona maestralno dočarava sliku jednog sicilijanskog gradića, i metaforično evropskog društva, pišući knjigu o socijalizmu (samo desetak godina pred oktobarsku revoluciju), odnosno antihristu koji će kao i na slici čuvenog renesansnog slikara Luke Sinjorelija doći sa darovima i govoriti sa bine u Hristovom liku, ali će biti lažni prorok i spasitelj.

Na promociji će govoriti Nikola Drobnjaković i Boško Milosavljević, urednici u izdavačkojkući „Bernar„. Nakon promocije knjige, nastupiće bend „Jazz connection“.

Ne propustite predavanje u Maškaradi.

Luftika

Share Tweet Share Share Follow