Vesti Novi Sad

Program četvrte nedelje Novosadskog BIG dečijeg leta

Četvrtu nedelju Novosadskog dečijeg leta 5 u Novom Sadu obeležiće  Kreativni kamp u školi „Miloš Crnjanski“, promovisanje vrednosti Olimpizma i značaja sporta u svakodnevnom životu dece i odraslih kao i različitih kultura.

Novosadski predškolci i školarci ove nedelje kvalitetno vreme mogu provesti na Kreativnom kampu u školskom dvorištu osnovne škole „Miloš Crnjanski“. Različiti programi u okviru kampa najmlađe će povesti na putovanje u središte zemlje, saznaće šta je vulkan, a šta lava, šta treba jesti a šta izbegavati i zašto bi neko dao kraljevstvo za konja. Nakon toga, zajedno sa drugarima iz Dečijeg kulturnog centra putovaće kroz vreme – do antičke Grčke, a sa prijateljima iz Konfucijevog instituta sve do Kine.

Novosadsko BIG decije leto 5_photo 2_687x457

Tokom cele nedelje u Gradskoj biblioteci na Štrandu biće promovisane vrednosti Olimpizma kao civilizacijskog pokreta i značaja sporta u svakodnevnom životu i dece i odraslih. Tako će nam se u ponedeljak, 13. jula pridružiti odbojkaši Vasa Mijić i Andrija Gerić. U utorak, 14. jula sa nama će biti veslač Zoran Pančić, i rvač, Branko Simić. U sredu, 15. jula sa Novosađanima će se kroz razgovor družiti sportisti Slobodan Kačar –bokser i Slavko Obadov – džudista. U četvrtak, 16. jul gosti su Nemanja Mirosavljev i Sanja Ivošev – strelci, a u petak, 17. jula sportska iskustva  sa publikom će podeliti košarkaši Milenko Topić i Zlatko Bolić. Razgovor sa gostima vodiće naš vrsni sportski novinar, Jovan Tanurdžić, svaki dan  u terminu od 19-20 časova.

Roditelji sa decom će moći i u utorak, 14. jula, u tržnom centru BIG da pogledaju predstavu pozorišta „Lane“ pod nazivom Vučkova avantura, dok ih u četvrtak na istom mestu očekuje uzbudljiva orijentiring avantura “Osvrni se oko sebe” uz instrukcije drugara iz agencije za sportsko-rekreativne aktivnosti Epic adventure.

Kreativni i rekreativni performansi tokom petka, subote i nedelje od 18 časova ulepšaće vikend svim posetiocima na špicu omiljene gradske plaže Štrand. Učesnici različitog uzrasta (od 2-99 godine) imaće priliku da nauče više o bezbednosti u saobraćaju, pogledaju predstavu “Ivica i Marica” pozorištanca Teatrilo, da se oprobaju u atletskim veštinama na “Kamasijevom poligonu“ i na najvećoj Smehotresnoj Olimpijadi na Štrandu.

Novosadsko BIG decije leto 5_photo1_687x457

Ovonedeljni program Novosadskog BIG dečijeg leta 5 nastavlja se i u Adrenalin parku Zemlja čuda, Zabavnom parku Starli, Zanatsko-obrazovnom centru Adžija, Vitruviana i Arsandrea. Deca će učiti tajne novinarskog zanata, latino plesove i gledati predstavu na engleskom jeziku o lutkaru Kuki iz Velike Britanije koja će ih pripremiti za radionice engleskog i mađarskog jezika koje ih očekuju tokom pete nedelje Novosadskog BIG dečijeg leta 5!

Kako bi što veći broj mališana imao priliku da se zabavi i uči tokom trajanja Novosadskog BIG dečijeg leta 5, molimo roditelje da prijavljuju decu na jednu aktivnost tokom odabranog dana manifestacije. Za skoro sve programe potrebno je prijaviti učešće, jer je broj dece-učesnika radionica ograničen. Većina programa i radionica Novosadskog BIG dečijeg leta 5 su besplatni, dok je za pojedine potrebno izdvojiti 150 dinara. Spisak svih radionica, satnice, načina za prijavu učešća, cene dnevne participacije kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen program, dostupni su na sajtu www.novsadskodecijeleto.info.

Novosadsko BIG Dečije leto 5 organizuje Dečiji kulturni centar „Deci na dar“ iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, socijalnu politiku i demografiju  i tržnog centra „BIG“.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share