Uncategorized

Proglašeni su najbolji sportisti Novog Sada

Njihovim rezultatima naš grad može biti ponosan. Oni su Srbiju i Novi Sad tokom cele godine predstavljali u najboljem svetlu, i vraćali se sa medaljama i pobedama. Iza nas je jedna uspešna sportska godina, a Novosađani su proglašavani za državne, evropske i svetske prvake. Predstavljamo vam novosadske šampione.

Ivana Španović

Atletičarka Ivana Španović i ove godine ponela je titulu najuspešnije novosadske sportiskinje. Po mnogima i najlepša sportiskinja u Srbiji, Ivana nas je ove godine obradovala bronzanom medaljom na Svetskom prvenstvu u Pekingu i eropskom u Pragu, a oborila je i državni rekord.

Vladimir Stanikić

Mladi rvač proglašen je za najboljeg sportistu Novog Sada. Član novosadskog rvačkog kluba u aprilu je osvojio II mesto na evropskom prvenstvu u Poljskoj. Ovaj momak koji ima samo 20 godina, ostvario je odličan rezultat u kategoriji mlađih seniora odnosno takmičara do 23 godine.

Borislava Perić Janković

U kategoriji sportista sa invaliditetom, nagradu je ponela naša sugrađanka Borislava Perić Janković. Ona je svetska prvakinja u stonom tenisu i članica stonoteniskog kluba Spin iz Novog Sada.

borislava-tenis-medalje
Foto: Ilija Đurašinović

Goran Obradović

Nagrada se tradicionalno dodeljuje i najboljim trenerima, bez kojih sportisti ne bi postizali ovako vredne uspehe. Ova titular pripala je treneru Goranu Obradoviću iz atletskog kluba Vojvodina.

Sanja Vukašinović

Najbolja novosadska juniorka trenira streljaštvo. Ona trenira u novosadskom klubu Novi Sad 1970. a iako je mlada iza sebe ima već medalju sa Olimpijskog mitinga u Njitri.

Milan Vitorović

U istoj kategoriji, najboljih junior, ali za momke, nagradu je osvojio Milan Vitorović, mladi vaterpolista, golman kluba Vojvodine. Momak koji ima samo 20 godina, tokom cele godine oduševljavao nas je sjajnim utakmicama i potezima.

vitorovic-vaterpolo
Izvor: novosti.rs

Stonoteniski klub Radnički

Oni su zvanično najbolja ženska novosadska sportska ekipa. Dame su u ovoj sezoni nizale pobedu za pobedom, a na Top 16 turniru u Srbiji, čak dve devojke iz tima, upisale su se u listu najboljih.

Rukometni klub Vojvodina

Momci iz rukometnog kluba Vojvodina su i više nego zaslužili titulu najbolje muške sportske ekipe. Oni su nas obradovali nastupima u Ligi šampiona, a novosadski Spens ove godine nekoliko puta bio je krcat, upravo zbog njih.

Nagrade za najbolje sportiste tradicionalno uručuje Grad Novi Sad. Mi im čestitamo i želimo još puno uspeha u narednoj sezoni.

 

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

22 Shares
Share via
Copy link